'Krizin en mağduru biziz'

Peyzaj sektörü 2010'dan umutlu!

'Krizin en mağduru biziz'

Küresel kriz nedeniyle peyzaj düzenlemesindeki ertelemelerin, son yıllarda yıldızı parlayan sektör temsilcilerinin sıkıntılı sezon geçirmesine neden olduğu belirtildi.

Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Adana Şube Başkanı Ramazan Doğru, Avrupa ülkelerinde 100 yıllık bir geçmişe sahip peyzaj mimarisine gösterilen önemin, Türkiye'de de son yıllarda arttığını söyledi.

Avrupa'da çevre tahribatı başlangıcının erken olması nedeniyle peyzaj mimarisinin 100 yıl gibi geçmişe sahip olduğunu belirten Doğru, Türkiye'de ise sektörün yeni geliştiğini ifade etti.

Doğru, küresel ekonomik krizin etkilerinin, diğer bazı sektörlerde olduğundan daha fazlasının peyzajda hissedildiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Küresel ekonomik kriz nedeniyle çevre düzenlemesi, ev ve işyerlerindeki kapalı mekanlara bitki alımı gibi talepler, ihtiyaç listesinden çıkarılan kalemlerin başında geliyor. Bir kişi otomobilini yenilemek, eşyasını değiştirmek gibi bazı beklentileri erteleyebiliyorsa, peyzajı hiç düşünmeden gözden çıkarabiliyor. Küresel krize rağmen insanlar beklentilerinin üzerinde olmasa da bu iş için harcama yapabilir. Kriz dönemlerinin en mağdur mesleklerinden biri biz oluyoruz.''

Doğru, inşaat sektöründeki son günlerde kıpırdanma olduğunu, bunun kendilerine de olumlu yansıyacağını söyledi. Yansımanın, sektöre yüzde 30 oranında olabileceğini söyleyen Doğru, bu göstergenin 2010 için kendilerini umutlandırdığını bildirdi.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...