Kuveytliler balıkçıya ortak oldu

National Bank of Kuwait'in iştiraki NBK Capital, kültür balıkçılığı firması Kılıç Deniz'in yüzde 20 hissesini aldı.

Kılıç Deniz'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 2009 verileriyle 301. sırada yer alan Kılıç Deniz'in, yüzde 20 hisse devriyle National Bank of Kuwait'in bir iştiraki olan NBK Capital ile bir ortaklığa imza attığı belirtildi.

Kılıç Deniz Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, değerlendirmesinde, bu ortaklık dolayısıyla yeni pazarlara açılabileceklerini ve kapasitelerini güçlendireceklerini bildirdi. Kılıç, şunları ifade etti:

''Bölgedeki en saygın yatırım kuruluşlardan biri olan NBK Capital ile bu ortaklığımız bizi çok heyecanlandırıyor. Bu güç birliği sayesinde büyüme hızımızı artırarak, yeni hedeflerle farklı pazarlara açılmayı ve başarılarımızı uzun yıllara yaymayı umuyoruz.

Şu anda son teknolojinin kullanıldığı, çevreye duyarlı, modern üretim tesislerimizde üretilen balıkları dünya pazarlarına sunuyoruz. İhracat odaklı bir firmayız. Önümüzdeki süreçte Anadolu'da ve uluslararası alanlardaki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Sektörün lideri olmamızdan dolayı sosyal sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Bu açıdan balık tüketimin artırılması, en önemli protein kaynağı olan balığın daha yaygın olarak tüketilmesi için halkı bu konuda bilinçlendiren sosyal projelerin içinde de yer alacağız. Yılın 12 ayı her eve en az haftada 2 öğün balık girecek şekilde, kaliteli ve ekonomik balık yetiştirmek için yatırımlarımız devam edecek. Önümüzdeki süreçte, Türk insanı Kılıç markasını daha sık duyacak.''

NBK Capital Alternatif Yatırımlar Grup Başkanı Amjad Ahmad da yaptığı açıklamada, bu yatırımın Kılıç Deniz'in büyüme potansiyeline ciddi bir katkı yapacağını vurguladı. Ahmad, ''Ekiplerimizin oluşturacağı sinerji ile dünya çapında bir kuruluş oluşturmayı hedefliyoruz'' dedi.

Açıklamada, söz konusu ortaklık işleminde Kılıç Deniz'e finansal danışmanlık hizmetinin Daruma Corporate Finance tarafından sağlandığı kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...