Mado 'komşu'nun ağzını tatlandıracak

Türkiye'nin ünlü dondurma markası Mado, Bulgaristan'tan sonra Yunanistan'a yatırım kararı aldı. Mado, Yunanistan'a tatlı fabrikası kurarak Avrupa'ya ihracat yapacak.

Mado 'komşu'nun ağzını tatlandıracak

Mado, bir yandan franchising yöntemi ile faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan farklı yatırımlarını hayata geçiriyor.

Mado markasıyla faaliyet gösteren ve Bulgaristan'da kurduğu dondurma fabrikasında günde 3 ton dondurma üreten Yaşar Dondurma ve Gıda Sanayi, Yunanistan'a yatırım kararı aldı. Mado, Yunanistan'da tatlı fabrikası açmayı planlıyor.

Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dondurma kadar tatlıda da iddialı olduklarını söyledi.

Bazılarının neden Türkiye değil de Yunanistan'a yatırım yapıldığını sorabileceğini ifade eden Kanbur, ''Muhakkak ki doğru bir soru. Ama şu bir gerçek, biz sadece iç pazarı düşünmüyoruz. Yüzümüzü ve yönümüzü bütün dünyaya çevirdik. Bir yerden başlamamız gerekiyor. Hepinizin bildiği gibi Avrupa'ya gıda ürünlerinin ihracatı bir hayli sıkıntılı. Dolayısıyla AB üyesi bir ülkeye yapılacak bir yatırım ile bütün pazara girmiş olacağız'' dedi.

Kanbur, Yunanlılar'ın Türkler gibi tatlıyı çok sevdiğini, bunun da yatırım düşüncelerinde etkili olduğunu vurguladı. Yunanlı bir girişimciden sürekli ortaklık daveti aldıklarını, yatırımın ortaklık şeklinde olabileceğini dile getiren Kanbur, yatırımın gerçekleşmesi halinde iki komşu ülke arasındaki dostluğa katkı sağlayacaklarına inandığını vurguladı.

Kanbur, tatlı fabrikasında ürün portföyünün çok geniş olacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...