Mahkemeden Doğan'a iyi haber

Doğan Yayın Holding, Danıştay'ın, şirket tarafından açılan davayı reddeden mahkeme kararının, şirket lehine yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini duyurdu.

Mahkemeden Doğan'a iyi haber

Doğan Yayın Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, yürütmenin durdurulmasına ilişkin Danıştay kararı hakkında bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi: ''Danıştay, 'hukuka uyarlık bulunmadığı' gerekçesiyle, Halkalı Vergi Dairesi'nin Şirketimizden teminat gösterilmesinin talep edilmesine ilişkin işleminin ve bu işlemin yürütmesinin durdurulması istemiyle şirketimiz tarafından açılan davayı reddeden 'Mahkeme Kararı'nın, şirketimiz 'lehine' yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Vergi İdaresinin, şirketimiz ve bağlı ortaklıları ile ilgili diğer teminat isteme işlemlerinde de Danıştay'ın almış olduğu bu karar doğrultusunda işlem tesis etmesi beklenmektedir.

Daha önce de kamuya açıkladığımız üzere, 1 Nisan 2002-31 Mart 2003, 1 Nisan 2003-31 Mart 2004, 1 Nisan 2004-31 Aralık 2004, 2005 ve 2006 hesap dönemlerine ait vergi/ceza ihbarnamelerinin terkini ile ilgili olarak şirketimiz, yürütmenin durdurulması dahil, her türlü yasal hakkını kullanmaktadır.''

Sayfa Yükleniyor...