'McWhopper' projesi olmayınca, fastfood tutkunları yıkıldı!

Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden Burger King’in 21 Eylül 'Uluslararası Hamburger Barış Günü' için rakibi McDonalds’a götürdüğü ortak hamburger projesi reddedildi.

'McWhopper' projesi olmayınca, fastfood tutkunları yıkıldı!

Ünlü hamburger restoranları zinciri Burger King, dünyanın belli başlı gazetelerine ilan vererek iki hamburger devi firmanın ittifak yapmasını önerdi. Burger King, biraz da PR çalışması kokan bu girişimiyle iki devin spesiyal ürünleri olan “BigMac” ve “Whopper”ı bir günlüğüne de olsa “McWhopper” adı altında birleştirilmesi ve ortak noktalarda satılmasını önerdi.

"HİBRİD HAMBURGER" PROJESİ ORTAK BİR LEZZET OLACAKTI

'McWhopper' projesi olmayınca, fastfood tutkunları yıkıldı! - 1 Burger King tarafından kampanyayla ilgili yayınlanan ilginç görseller fast food severlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Yeni 'hibrid' ürünün lezzeti hakkında sosyal medyada binlerce yorum yapıldı

MCDONALD'S TEKLİFİ SAMİMİ BULMADI

“Dünya Hamburger Günü” olarak kutlanacak 21 Eylül’de hayata geçmesi planlanan ve büyük heyecan yaratan öneri McDonalds tarafından kabul edilmedi. McDonalds CEO’su Steve Easterbrook yayınladığı mesajda, değerli rakipleri Burger King’i eleştirerek kendilerinin yürüttüğü farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalara katılmaya davet etti. Bununla beraber, “Bir Günlük Barış” projesinin (Peace One Day) kurucusu Jeremy Gilley, teklif gerçeğe dönüşmese dahi 21 Eylül konusunda farkındalık yarattığı için büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

GAZETELERDE AÇIK MEKTUP YAYINLANDI

'McWhopper' projesi olmayınca, fastfood tutkunları yıkıldı! - 2 Burger King'in, rakibi McDonalds'ı ortak hamburger üretim işine davet eden açık mektubu başta Amerikan New York Times olmak üzere belli başlı büyük gazetelerde ilan olarak yayınlandı. Reklam sektörü profesyonelleri Burger King'in girişimini 'rakibi yıpratmaya yönelik' akıllıca bir iletişim stratejisi olarak niteledi...

Sayfa Yükleniyor...