Med Menkul Değerler Azerilerin

TMSF'nin satışa çıkardığı Med Menkul Değerler için yapılan ihaleyi 3 milyon liralık teklifle Azeri Girişim Ortaklığı kazandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), Balkaner Grubu’ndan kalan ve beş yıldır da atıl durumda bulunan Med Menkul Değerler şirketi, yapılan ihale sonrasında Azeri Girişim Ortaklığı Başkanı Sahib Hamzeyev‘in oldu.

İlk aşamada kapalı zarf usulü yapılan ihalede en yüksek iki teklifi yapan Azeri girişim ortaklığı ve Hayyam Garipoğlunu’nun sahip olduğu Smart Live Markets şirketi son tura davet edildi. Son turda Azeri girişim ortaklığı başkanı Sahip Hamzayev‘den 3 milyon TL'lik teklif geldi ve ihale tamamlandı.

İhaleyi alan Azeri Girişim ortaklarından Elshan Guliyev yaptığı açıklamada, bu yatırımla zaten uzun süredir faaliyet gösterdikleri Türkiye finans piyasalarında daha güçlü ve daha güvenle yola devam edeceklerini belirtti. Azeri şirket, ilk aşamada 15 milyon TL'lik yatırım yapacak.

Azeri Girişim Ortaklığı'nın Türkiyede bankacılık sektörünü yakından incelediği ve bu sektörde de yatırım yapabileceği belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...