Mehmet Şimşek: Babacan'ın liderliğinde bir program hazırladık

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, Babacan'ın liderliğinde bir program hazırlandığını söyledi.

Mehmet Şimşek: Babacan'ın liderliğinde bir program hazırladık

64. Hükümet'te "Başbakan Yardımcılığı" görevine getirilen Mehmet Şimşek, görevi Cevdet Yılmaz'dan devraldı.

Hazine Müsteşarlığındaki devir teslim töreninde konuşan Mehmet Şimşek, Yılmaz ile aralarında uzun süreli bir hukukları bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na kendisine duydukları güvenden dolayı teşekkür etti.

Artık reform zamanının geldiğini dile getiren Şimşek, "Değerli Bakanımızın liderliğinde çok güzel bir reform çalışmamız oldu. Türkiye'nin reform anlamında güçlü bir yol haritası var. Bu reform sürecini, Sayın Başbakanımızın liderliğinde, hep birlikte, bir ekip olarak uygulamaya koyacağız. Bu konuda karalıyız" diye konuştu.

Mehmet Şimşek, Türkiye ve dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, jeopolitik gerginliklerin ister istemez Türkiye'ye yansımaları olduğunu, küresel anlamda da büyümenin düşük seyrettiği bir dönem yaşandığını söyledi.

Bütün sıkıntıların ilacının yapısal reformlar olduğunu kaydeden Şimşek, "Türkiye'de bu konuda deneyimli, güçlü bir ekip var. İnşallah önümüzdeki dönemde Sayın Başbakanımızın liderliğinde, çok değerli bakan arkadaşlarımızla bu reformları hayata geçireceğiz. Özellikle 2'nci ve 3'üncü nesil reformlarla inşallah Türkiye'yi yüksek gelir grubu içindeki ülkelerden birisi yapacağız. Hedefimiz, vizyonumuz bu. Bu konuda kararlıyız" şeklinde konuştu.

Türk milletinin kendilerine reformlar konusunda güçlü bir destek verdiğine dikkati çeken Mehmet Şimşek, "Şimdi bu reformları yapma zamanı" ifadesini kullandı.

"BABACAN'IN LİDERLİĞİNDE ÇOK GÜZEL BİR PROGRAM HAZIRLADIK"

Daha önceki dönemde ekonominin koordinasyonundan sorumlu olan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a da teşekkür eden Şimşek, Babacan'ın liderliğinde çok güzel bir program hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Mehmet Şimşek, yeni dönemde Kalkınma Bakanlığı görevini üstlenecek Cevdet Yılmaz'a da başarılar diledi.

Yılmaz da uzun yıllardır Şimşek'le aynı kabinede görev yaptıklarını hatırlatarak, Mehmet Şimşek'e yeni görevinde başarılı olması temennisinde bulundu.

Hep birlikte 2023 ve ötesine giden bir vizyon içinde Türkiye'nin kalkınma sürecini hızlandırmaya gayret edeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Özellikle bu dönemde çok ihtiyacımız olan reformlarımızı inşallah peşi sıra gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...