Mehmet Şimşek: Enflasyondaki resim ciddi bir tehdit

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Enflasyonda yüzde 10'a yaklaşan resim ile karşı karşıyayız bu ciddi bir tehdit çünkü büyüme potansiyelini aşağıya çekiyor" dedi.

Mehmet Şimşek: Enflasyondaki resim ciddi bir tehdit

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Genel Kurulu’nda konuştu. Şimşek, Türk bankacılık sektöründe varlık kalitesinde bir sorun olmadığını ancak bu yıl takibe düşen kredilerin bir miktar yüksek seyredebileceğini söyledi.

Enflasyonla ilgili konuşan Şimşek şunları kaydetti:

“Enflasyonda yüzde 10'a yaklaşan resim ile karşı karşıyayız bu ciddi bir tehdit çünkü büyüme potansiyelini aşağıya çekiyor. Enflasyonu kalıcı düşük haneye çekmemiz gerekiyor. Enflasyondaki sorun kurdaki değer kaybı ve gıda fiyatları. Enflasyonun düşmesi için kurda göreceli istikrar gerekiyor; gıda fiyatlarına yönelik tedbirleri çalışıyoruz. Enflasyonu kalıcı olarak aşağı çekmek için yapısal reformlarla birim maliyetleri aşağı çekmemiz, arzı güçlendirmemiz gerekiyor.”

Şimşek, cari açığın önemli bir sorun olduğunu, hanehalkındaki tasarruf düşüş trendini geri çevirmeye başladıklarını ifade etti. Büyümenin asgari ücretin de etkisiyle bu yıl yüzde 4.5'e çıkabileceğini belirten Şimşek, “Büyümenin yüzde 5'e çıkması ve kalıcı olması için yapısal reformlar gerekli” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...