Mehmet Şimşek'ten kart düzenlemesi açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Mehmet Şimşek'ten kart düzenlemesi açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Şimşek özetle şöyle konuştu;

"Tüketici kredilerindeki artış reel olarak ekside. Kredi kartı düzenlemesinde ithalatı artıracak noktalarda bir esnekliğe gidilmedi. Daha çok içeride üretilen iç talebi destekleyecek nitelikte bir çerçeve çizilmeye çalışıldı. Cep telefonu ithal ürün olduğu için kapsamdışı kaldı. Düzenlemeler kısmi de olsa büyümeyi olumlu etkiler, cari açığa ve enflasyona etki sınırlı olur. Önümüzdeki dönemde büyümeyi canlı tutmak esastır. Bütçe performansı güçlü, siyasi ve ekonomik olarak bu kadar zor şartlarda mali disiplinin korunuyor olması önemli bir kazanımdır. 1 Ekim'den itibaren tekrar yeni reform seferberliği başlatacağız. Dışarıya da siyasi iktidar ve reformlara odaklanın diyeceğiz. Moody's bile Türkiye için büyük şokun etkisinin artık geride kaldığını söyledi bu çok önemli. 

"1 MİLYAR TL'LİK MALİYET BÜYÜK BİR RAKAM DEĞİL"

Asgari ücretin bin 300 TL'de tutulması için 1 milyar TL'lik maliyet bütçe açısından büyük bir rakam değil. 

"FED'İN KARARI SÜRPRİZ DEĞİL"

Fed, aralıkta muhtemelen faizleri artıracağız dedi. ABD ekonomisindeki momentum fena değil."

TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİ

Bazıları bazı alanlarda sigortacılık yapmamak için öyle fiyatlar veriyorlar ki kabul edilebilir değil. Primler düşmeye başladı ancak istediğimiz çerçevede değil. Bugüne kadar birkaç sektörü uyardım. Şu anda sigorta primleri arzu ettiğimiz düzeyde gitmiyor. Yeniden düzenleme yapacağız.

GIDA KOMİTESİ'NİN İŞLEVİ

Gıda Komitesi yeniden yapılanacak. Yakın coğrafyaya göre Türkiye'deki gıda fiyatlarındaki oynaklık 4 kat daha fazla bunu çözmemiz lazım. Gıda Komitesi'nin tekrar yapılanmasıyla bundan sonra bir alanda suni bir fiyat artışı olursa erken uyarı ile gerekli tedbirler hızla alınabilecek."

Sayfa Yükleniyor...