Mehmet Şimşek'ten Megabank açıklaması

Başbakan Yardımcısı Şimşek, İslam Kalkınma Bankası ile Megabank'ın İstanbul'da kurulması için çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı.

Mehmet Şimşek'ten Megabank açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten Megabank açıklaması geldi.

Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği genel kurulunda "İslam Kalkınma Bankası ile Megabank'ın Türkiye'de kurulması için bir süredir temastayız. Hazine olarak İslam Kalkınma Bankası ile Megabank'ın İstanbul'da kurulması için çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Maliye Bakanlığı'nın katılım bankalarını da ilgilendiren vergisel düzenlemeler tasarısının hızla devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Türkiye'de faizsiz finans sisteminin gelişmesi büyük önem taşıyor. Belki bu bölgeye hitap eden bir Megabank'ı burada kuracağız, bir tanesi de Endonezya'da kurulabilir" şeklinde konuştu.

Mehmet Şimşek, Megabank'ın ortaklık yapısında Hazine ve İslam Kalkınma Bankası'nın olacağını ve sermayesinin güçlü olacağını belirterek "Megabank'ın iki fonksiyonu olacak, likidite sağlama ve yatırım bankacılığı" ifadesini kullandı.

Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

"Endonezya Megabank için 300 milyon dolar sermaye taahhüt etti, biz de bizdeki banka için daha fazlasını taahhüt ettik. Şu anda net verilmiş bir karar yok, bölge ve dünyaya hitap edecekse büyüklük 300-500 milyon dolar olmaz. Sektörde yeni oyuncuları, ölçek artışını sağlayacak bütün çabaları destekleriz."

Sayfa Yükleniyor...