Merkez Bankası Başkanı'ndan "dolar" açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, "Döviz piyasasında gözlenen oynaklığın fiyatlama davranışı üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlamak amacıyla atılan adımlar büyük ölçüde amacına ulaşmıştır" mesajı verdi. Çetinkaya, gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı'ndan "dolar" açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu'nun düzenlediği toplantıda konuştu.

Çetinkaya şu mesajları verdi: "İktisadi faaliyet ılımlı bir toparlanma sergilerken cari dengedeki iyileşme eğiliminin tekrar başladığı gözlenmektedir. Son aylarda yaşanan döviz kuru hareketlerinin gecikmeli etkileri enflasyon üzerinde kısa vadede yukarı yönlü baskı oluştursa da sıkı parasal duruşun da katkısıyla enflasyonun yeniden düşüş eğilimine gireceği tahmin edilmektedir.

Döviz piyasasında gözlenen oynaklığın fiyatlama davranışı üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlamak amacıyla atılan adımlar büyük ölçüde amacına ulaşmıştır.

"TEMKİNLİ DURUŞ GEREKİYOR"

Küresel öngörülebilirliğin düşük olması temkinli bir politika duruşu gerektirmektedir. Bu çerçevede fiyatlama davranışları yakından takip edilerek gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

TCMB fiyat istikrarı temel amacına odaklanmaya devam edecektir. Bütün politika araçları bu hedef doğrultusunda etkin olarak kullanılacaktır. Fiyat istikrarının kalıcı olarak sağlanması bakımından yapısal alanlarda atılacak ilave adımlar da büyük önem taşımaktadır.

Reel sektörün basiretli borçlanma ve etkin risk yönetiminin teşvik edilmesi ilerleme sağlanabilecek yapısal alanlardan biridir."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Dolar
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası
  • Döviz

Sayfa Yükleniyor...