Merkez Bankası: Döviz likiditesi ile ilgili bir sıkıntı yok

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal, liradaki sert değer kaybının ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Merkez Bankası: Döviz likiditesi ile ilgili bir sıkıntı yok

Son dakika haberi! 

ABD ile yaşanan vize krizinin ardından dolar dün gece 3,92 seviyesini gördükten sonra 3,70 seviyesine gerilemişti. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal bu durumu, "Jeopolitik endişelerden kaynaklı geçici bir etki olabilir, yakından takip ediyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Merkez Bankası: Döviz likiditesi ile ilgili bir sıkıntı yok - 1

Uysal yaptığı açıklamada, "Swap piyasasında TL pozisyon alan bazı yatırımcıların bir miktar pozisyon ayarlama eğiliminde oldukları görülüyor, jeopolitik endişelerden kaynaklı geçici bir etki olabilir, yakından takip ediyoruz" dedi. 

Uysal, TL'deki sert değer kaybı ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını, piyasaları yakından takip ettiklerini söyledi.

"DÖVİZ LİKİDİTESİ İLE İLGİLİ SORUN YOK"

"Sistemde döviz likiditesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" diyen Uysal, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının son dönemdeki en yüksek seviyelerinde olduğuna da dikkat çekti.

VİZE KRİZİNİN PİYASALARA ETKİSİ (DOLARDAKİ YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?)

"KURDAKİ HAREKET GEÇİCİ BİR ETKİ OLABİLİR"

Uysal, TL'nin reel bazda bakıldığında oldukça rekabetçi seviyelerde olduğuna da dikkat çekerek, "Mevcut durumda reel kur seviyesi açısından baktığımızda TL zaten oldukça zayıf ve rekabetçi seviyelerde" dedi.

Sayfa Yükleniyor...