Moody's: Kredi notunda değişiklik yok

Moody's, haftaya Türkiye hakkında bir telekonferans düzenleyecek. Piyasalarda Moody's'in not artırımına gidebileceği konuşuluyor.

Moody's: Kredi notunda değişiklik yok

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 28 Ocak'ta Türkiye hakkında bir telekonferans düzenleyecek.

Moody's'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, telekonferansta tartışılacak başlıklar arasında; Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyeye yaklaşması, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümeyi sağlayıp sağlayamayacağı ve dış kırılganlıklarını yönetip yönetemeyeceği gibi konular yer alıyor.

Programa göre, telekonferansa Türkiye analisti Sarah Carlson'ın yanı sıra Kurumsal Finansman Grubu Direktörü David Staples, Finansal Kurumlar Grubu Bankacılık Direktörü Carola Schuler de katılacak. Telekonferans İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Burak Cerrahoğlu tarafından yönetilecek.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir kadame altı olan Ba1'de, görünümü ise pozitifte tutuyor.

MOODY'S: SPEKÜLASYONLAR HAKKINDA YORUM YOK
Moody's'in telekonferans yapacağını açıklaması, kredi derecelendirme kuruluşunun ülkenin kredi notunu artıracağı beklentilerini tetikleyince para ve sermaye piyasalarında yükselişe neden oldu.

Piyasalardaki tepki üzerine Reuters'ın sorularını yanıtlayan Moody's sözcüsü, "Türkiye'nin Ba1 olan kredi notunda değişiklik yok; piyasa spekülasyonları hakkında yorum yapmıyoruz" dedi. Moody's'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 28 Ocak'taki telekonferansta tartışılacak başlıklar arasında; Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyeye yaklaşması, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümeyi sağlayıp sağlayamayacağı ve dış kırılganlıklarını yönetip yönetemeyeceği gibi konular yer alıyor.

Piyasalarda, Moody's'den önümüzdeki dönemde bir not artırımı beklentisi oldukça yaygın. Türkiye, geçen yıl Kasım ayında Fitch'in not artırımı ile yatırım yapılabilir kredi notuna ulaşmıştı.

Moody's, 17 Ocak'ta da Reuters'ın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, piyasadaki kredi notu artırımı hakkındaki söylentiler hakkında yorum yapmayacağını ve kuruluşun Türkiye'nin kredi notu hakkındaki duruşunun 20 Kasım tarihli raporundakiyle aynı olduğunu belirtmişti.

Sayfa Yükleniyor...