Müezzinoğlu: Asgari ücret bin 300 liranın altına düşmeyecek

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, asgari ücrette vergi kesintisi nedeniyle oluşacak bir kayba izin vermeyeceklerini söyledi.

Müezzinoğlu: Asgari ücret bin 300 liranın altına düşmeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "asgari ücret düşecek mi" tartışmalarına son noktayı koydu.

Bakanlıktaki makamında, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabul eden Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Eylül ayından itibaren asgari ücretlilerin vergi kesintileri dolayısıyla alacakları net ücretler bin 230 liraya kadar düşüyor, 70 liralık bir kayıp oluşuyor. Bunun telafisiyle ilgili zaten önceki Bakan'ımız, şimdiki İçişleri Bakanı'mız o gün imza atılırken 'bunun telafi edileceğine' dair söz de vermiş. Bu sözün arkasında Maliye Bakanı'mız da... Son iki gündür çalışma ekipleri çalışıyor. O sözün arkasında onlar da duracaklar. İnşallah bugün Bakanlar Kurulu'nda son şeklini vereceğiz.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; hükümetin, önceki Bakan'ımızın verdiği söz, sözümüzdür. Hiçbir asgari ücretlimiz bin 300 liranın altında maaş almayacak. Onu bin 300 liraya tamamlayacak bütün tedbirleri Maliye ile görüşerek son şeklini bugün veya bu hafta veririz. Asgari ücretlimiz bin 300 liranın altında bir maaşın muhatabı olmayacak."

Yılbaşında net bin 300 lira olarak belirlenen asgari ücretin ekim ayında bir üst gelir dilimine dahil edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyordu. Üst vergi dilimine geçilmesi durumunda milyonlarca kişinin maaşı 70 lira azalacaktı.

Sayfa Yükleniyor...