Nemrut Kayak Merkezi özelleştirildi

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından Nemrut Dağı eteğine inşa edilen kayak merkezi ve konaklama tesisi 25 yıllığına kiraya verildi.

Nemrut Kayak Merkezi özelleştirildi

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Nemrut Kayak Merkezi'ni ve konaklama tesisini 25 yıllığına kiraya verdiklerini söyledi.

Kayak merkezini ve konaklama tesisini, Tatvan'da otelcilik yapan bir firmaya kiraladıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
        
''Kayak merkezini ve konaklama tesisini, 25 yıllığına kiraya verdik. Yıllık 32 bin TL gelir elde edeceğiz. Şartnamede belirlediğimiz zamanlarda kira artışını yapacağız. Tesisi 10 milyon TL'ye inşa etmiştik. Bizim her ay kayak merkezinde yaklaşık 100 bin TL giderimiz oluyordu. Tesisi kiraya vererek bunu ortadan kaldırdık. Tesiste en büyük kazancımız Tatvan'da otelcilik yapan bir firma bunu kiraladı. Tesisi kiralayan firma, oteliyle birlikte burayı birbirine entegre ederek çalıştıracak. Firma, tesisi şartnamemize uygun çalıştırmadığında, şartnameyi feshedebiliriz. Tesis kapalı kalsın diye işletmeciye vermiyoruz. Firma, kayaktan ve turizmden anlayan profesyonel elemanlar tutacak. Deneyim şartını bu nedenle koyduk.''
        
BİTLİS ARTIK TURİZMDEN PARA KAZANACAK        
Bitlis'in artık turizmden para kazanacağını belirten Yılmaz, Nemrut Kayak Tesisi'nin 5 yıl sonra farklı bir konumda olacağını ve tesisin  cazibesinin artacağını söyledi.

İnsanları kentte tutabilmek için turizmde kaliteli hizmet sunmak gerektiğini bildiren Yılmaz, şunları ifade etti:

''Bitlis'te artık turizmden para kazanılacak. Tesis 5 yıl sonra farklı olacak ve cazibesi artacak. Şu an pek cazibesi yok. Çünkü daha çok günübirlik olarak kullanılıyor. Önümüzdeki yıllarda buraya yerli ve yabancı turistler gelerek konaklayacak. Kayakseverler ilimize gelecek. Kentte gelenler kayaktan ve kardan istifade edecek. Tesis sadece kışın değil, yazın da kullanılacak. Çünkü Nemrut Krater Gölü'ne yerli ve yabancılar geliyor. Bunların konaklama ihtiyacı oluyor. Tesis her mevsim kullanılacak.''

Firmanın konaklama tesisinin donanımını da yapacağını kaydeden Yılmaz, böylece tesisin insanların rahat edebileceği bir merkez olacağını sözlerine ekledi.
     

Sayfa Yükleniyor...