NTV ve CNBC-e'ye 'Altın Kalem'

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) verdiği Altın Kalem Başarı Ödülü sahiplerini buldu.

Rixos Otel'de düzenlenen törene, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ile SPK Başkanı Vedat Akgiray, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi ve Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törene gönderdiği mesajda, ''Ödül almaya hak kazanan başarılı gazetecileri canı gönülden tebrik ediyor, yükselen yıldızlarının daima parlamasını diliyorum. Çeşitli görüşleri ve yorumlarıyla foruma derinlik kazandıran değerli katılımcılara çalışmalarında başarılar diliyor, düzenlenen forumun verimli geçmesi ve büyük bir sinerji ortaya koyması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.

EMD Başkanı Özlem Doğaner, EMD olarak hem Türkiye çapında örgütlenmeyi sürdürdüklerini ve ayrıca bölgesel ve uluslararası düzeyde organizasyonlar düzenlediklerini belirtti.

''KEBAN'IN GECEKONDUSU, BOĞAZ'IN 6 YALISINA BEDELMİŞ''
Törende, Ajans Haberciliği dalında ödüle layık görülen AA Haberleri Müdürlüğü Muhabiri Türkan Al'ın ödülünü Devlet Bakanı Zafer Çağlayan verdi. Türkan Al'ın ödülü, ''Keban'ın Gecekondusu, Boğaz'ın 6 Yalısına Bedelmiş'' haberiyle aldığına işaret eden Bakan Çağlayan, ''Burada bir şaşırtmaca var. Bu konudaki ödülü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e vermek lazım'' diye espri yaptı.

Emlak değerlerinin yüksekliğinden şikayet eden Çağlayan, ''Organize Sanayi Bölgeleri, serbest bölgeler ve sanayi sitelerinde emlak vergileri sıfırlanmalı. Sanayici, esnaf ve ihracatçıdan vergi almamanız lazım. Biz bunun karşılığını buluruz. İthalattan, eşik değerden bir şey buluruz'' diye konuştu.

IMF ile ilişkilerde gelinen aşamayı da değerlendiren Çağlayan, bunu, ''son dönemlerin en önemli kararı'' olarak nitelendirdi.

Çağlayan, ''IMF ile ilişkiler 8 yıl önce bu düzeye gelseydi, IMF'ye, 'hayır' deseydiniz yüksek faizler, uçan döviz fiyatları olurdu. Türkiye'nin IMF'nin akreditasyonuna ihtiyacı kalmadı. Türkiye IMF'nin bir ortağı olarak artık her ortamda oturup, konuşabilir'' dedi.

''TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜK BİR DEĞİŞİMDEN GEÇİYOR''
Törende Televizyon Haber/Röportaj dalında ödüle layık görülen NTV/CNBC-e'den Burcu Göksüzoğlu'na ödülünü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi.

Sunucunun Bakan Şimşek'i önce Devlet Bakanı sonra Başbakan Yardımcısı olarak anons etmesi esprilere neden oldu.

Şimşek, ödülü verirken yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin büyük bir değişimden geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

''Ekonomik potansiyeli açısından Türkiye geleceğin en önemli ülkesi. Ekonominin merkezi artık batıdan doğuya doğru kayıyor. Türkiye de bu değişimin merkezinde. Forbes'in yayınladığı en zenginler listesinde artık Brezilya, Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerden insanlar ilk 10'da yer alıyor. Gelişmekte olan en önemli ülkelerden birinde ekonomi muhabirliği yapıyorsunuz, çok şanslısınız.''

Burcu Göksüzoğlu da ödülü tüm çalışma arkadaşları adına aldığını ifade etti.

DİĞER ÖDÜLLER ŞÖYLE:
Gazete Haber/Söyleşi dalında da Gazete Haber Türk'ten Seçkin Ürey'in ödülünü ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi.

Dergi Haber/Söyleşi dalında ödüle layık görülen Para Dergisi'nden Barış Bekar'a ise plaketini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen verdi.

İnternet Ekonomi Haberi dalında ödüle layık görülen Hürriyet İnternetten Aysel Alp'in ödülünü de CHP Milletvekili Gürol Ergin verdi.

Yerel Medya dalında Hatay Güney Rüzgarı Dergisinden Mehmet Ali Solak da ödüle layık görüldü.

AA'dan Ekonomi Haberleri Müdürlüğü Muhabiri Türkan Al'dan başka Fotoğraf Haberleri Müdürlüğünden Foto Muhabiri Gürsel Eser ve Yerel Medya dalında Antalya Bölge Müdürlüğünde Muhabir Mehmet Çakmak, İç Haberler Müdürlüğünden Göksel Yıldırım ödül aldı. Eser'e ödülünü DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi verdi.

Radyo Ekonomi Programı dalında da TRT Prodüktörü Falih Akıcı'ya ödülünü SPK Başkanı Vedat Akgiray verdi.

EMD'nin ''Özden Alpdağ Özel Ödülü'ne layık görülen Sabah/ATV'den Meliha Okur'a ödülünü bir süre önce vefat eden Alpdağ'ın eşi Nazan Alpdağ verdi.

TEKEL DİRENİŞİNİ İZLEYEN GAZETECİLERE ÖDÜL
EMD, ''Yaşar Bakan Özel Ödülü''ü TEKEL işçilerinin direnişi izleyen NTV'den İdil Güngör, CNN Türk'ten Gonca Şenay, AA'dan Göksel Yıldırım, ANKA'dan Mürşide Esmek ve Evrensel Gazetesinden Cem Gurbetoğlu'na verildi.

Ödül alan muhabirler yaptıkları kısa konuşmalarda dayanışma ve direniş örneği gösteren TEKEL işçilerine teşekkür ederken, sendikalaşmanın önündeki engellere dikkat çektiler.

CNN Türk'ten ödülü alan Gonca Şenay yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik yasası çıkarılırken basın mensuplarının yıpranma hakkının kaldırıldığını hatırlattı.

Bu gazetecilere ödüllerini Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi verdi.



Sayfa Yükleniyor...