Obama: Toparlanma için hâlâ uzun bir yol var

ABD Başkanı Obama, ABD ekonomisinin tam olarak toparlanması için hâlâ uzun bir yol olduğunu söyledi.

Obama: Toparlanma için hâlâ uzun bir yol var

ABD Başkanı Barack Obama, temmuz-eylül aylarını kapsayan dönemde ABD ekonomisinin yıllık yüzde 3,5 büyümesini memnuniyetle karşıladı, ''Veriler, resesyonun hafiflediğini ve aldığımız önlemlerinin bir faydası olduğunu teyit ediyor, ancak ekonomimizi tamamen düzeltmek için uzun bir yolumuz olduğunu biliyorum'' dedi.

Barack Obama, iş yaratılıp yaratılmadığı, ailelerin faturalarını ödeyip ödeyemediği ve iş yaşamında kredilerin akıp, işlerin doğru yapılıp yapılmadığı gibi ekonomik ilerlemenin ölçülmesi için başka göstergeler de olduğunu ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner de yaptığı açıklamada, milyonlarca kişi için hâlâ zor günlerin devam ettiğini belirterek, işsizliğin hâlâ kabul edilemez derecede yüksek seyrettiğini söyledi. Geithner, ''Her aile ipotekle, her küçük işletme kredi sıkışıklığıyla karşı karşıya. Resesyon hâlâ canlı ve güçlü'' dedi.

ABD ekonomisi en son 2008 yılının 2. çeyreğinde yüzde 2,4 büyüme kaydetmişti.

Ekonomistler, büyümede, teşvik planı ve hurda karşılığı otomobil satışı programının etkisi olduğunu, planın sona ermesiyle büyümenin sona erebileceği endişesini taşıyorlar.

ABD'de toparlanma yavaş bir seyir izlerken, hâlâ işsizlik oranı rekor yüzde 9,8 seviyelerinde kalmayı sürdürüyor.

Sayfa Yükleniyor...