Okan Üniversitesi’nden sanayiye destek

Okan Üniversitesi ile Gebze Güzeller OSB arasında AR-GE, teknoloji transferi, eğitim, danışmanlık, proje desteği ve üniversite uygulama hastanelerinden sağlık hizmeti alma gibi alanlarda işbirliği gerçekleştirecek.

Okan Üniversitesi’nden sanayiye destek
GGOSB Başkanı Adem Ceylan (solda) ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan protokole imza attı.

Okan Üniversitesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak üniversite-sanayi işbirliğinin ötesine geçerek üniversite- sanayi iç içe modelini hayata geçiriyor.

İş dünyasına öğrenci yetiştirmenin yanı sıra sanayi ile de iç içe olan Okan Üniversitesi, Türkiye’de ilk 500 içindeki 80 şirketin yer aldığı Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (GGOSB) ile yapacağı işbirliğiyle sanayiciye büyük katkı sağlayacak. Bu kapsamda Okan Üniversitesi ile Gebze Güzeller OSB arasında AR-GE, teknoloji transferi, eğitim, danışmanlık, proje desteği ve üniversite uygulama hastanelerinden sağlık hizmeti alma gibi alanlarda işbirliği gerçekleştirecek.

Okan Üniversitesi, Gebze Güzeller OSB’de yerinde AR-GE sloganıyla, şirketlerin AR-GE ve inovasyon giderlerinin yüzde 65’ne kadar olan kısmını hibe ve teşvik kapsamında geri kazanımını sağlayabilecek. Bu iş birlikteliği ile Okan Üniversitesi ve GGOSB Türkiye’de araştırmanın inovasyona dönüştürülmesini teşvik eden çok sayıda politikaya dayalı bir ekosistem oluşturularak araştırma sonuçlarının ticarileştirilmesine ve markalaşmış teknoloji yoğun ürünlerle ülkemizin küresel ölçekte yüksek rekabet gücüne erişmesine katkıda bulunacak.

Protokol kapsamında, Okan Üniversitesi, GGOSB’de inşa edilmekte olan meslek yüksekokulunda, sanayicinin ihtiyacı olan ara eleman açığını yine sanayici ve üniversitenin birlikte geliştirdiği eğitim içerikleri ile şekillendirerek nitelikli ara elemen yetiştirme programını bizzat GGOSB’nin içinde gerçekleştirecek. Ayrıca, çalışanların üniversiteye gelmeden yüksek lisans eğitimi almasına olanak sağlayacak olan Okan Üniversitesi GGOSB bünyesinde sanayici ve KOBİ’lere farkındalık konferans ve seminerler de düzenleyecek. Okan Üniversitesi öğrencileri de GGOSB üyelerinin şirket ve tesislerinde staj yapma, yerinde eğitim gibi imkânlarından faydalanacak olup, Okan Üniversitesi bu adımla sanayiyi üniversiteye, üniversiteyi sanayinin içine taşıyacak.

Sayfa Yükleniyor...