Oyak Renault'da üretim normale döndü

İki gündür üretimin kısmen yapıldığı Oyak Renault Fabrikası'nda, bu sabah itibarıyla işleyiş tüm birimlerde normale döndü.

Oyak Renault'da üretim normale döndü

Oyak Renault'da, pazartesi gününden bu yana teknik arıza ve işçi eylemleri nedeniyle kısmen yapılabilen üretim, bu sabah itibarıyla tüm birimlerde normale döndü.

Sabah saatlerindeki vardiya değişimi normal şekilde gerçekleşirken, dün eylemlere sahne olan fabrika önünün sakin olduğu gözlendi. Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, dünkü eylemler nedeniyle "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve polise mukavemet" suçlamasıyla 13 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 9 kişi de yeniden gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de sosyal medyada metal işçileri adına açılan bir sayfada, işçilerin eylem yapmaları ve iş bırakmaları için provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla D.G ve Y.D'yi, "suç işlemeye tahrik" suçundan, adreslerinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

22 İŞÇİNİN SÖZLEŞMELERİ FESHEDİLMİŞTİ

İşten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak amacıyla dün iş yerinin önünde toplanan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi bir grubun Mudanya karayolunu trafiğe kapatmak istemesi üzerine, polis müdahalede bulunmuş, 9 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Fabrikada şirketin işleyişinin kesintiye uğramasında belirleyici rol oynadıkları gerekçesiyle sözleşmeleri feshedilen 10 işçinin ardından, dünkü eylemler nedeniyle haklarından disiplin soruşturması yürütülen 12 kişinin daha işine son verilmiş, böylece fabrikada sözleşmeleri feshedilen işçi sayısı 22'ye yükselmişti.

Sayfa Yükleniyor...