Petrolde kritik toplantı öncesi sert yükseliş

Katar'da bu hafta petrolün geleceğini etkileyecek önemli bir toplantı var. Bu toplantı öncesi petrol fiyatları hızla arttı...

Petrolde kritik toplantı öncesi sert yükseliş

Petrol fiyatları başlıca petrol üreticilerinden yetkililerin toplanacağına dair haberlerin ardından küresel arz fazlasını azaltacak bir adım atılacağı yönündeki spekülasyonun etkisiyle bir haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

ABD ham petrolü Cuma günü yüzde 12'nin üzerinde yükseldikten sonra bugün de yüzde 5.1 yükseldi. Ancak daha sonra kazanımlarını yüzde 4'e indirerek 30.6 dolardan işlem görüyor. Brent petrolü ise yüzde 4.13 yükselişle 34.77 dolardan işlem görüyor.

Petrolde kritik toplantı öncesi sert yükseliş - 1 Varil fiyatı yeniden 34 doların üzerine çıktı.

KRİTİK GÖRÜŞMEDE HER OLASILIK MASADA

Suudi Arabistan Petrol Bakanı ile Rusya Enerji Bakanı bu hafta Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelecek. Görüşmeye Katar ve Venezüela petrol bakanları da katılacak. Görüşmelerde petrol fiyatlarındaki düşüşün önüne geçmek için üretim kesintisine gidilmesinin gündeme gelmesi bekleniyor. Görüşme haberiyle birlikte petrol fiyatları da sert yükseldi. Brent petrol 34 doları, ABD ham petrolü de 30 doları aştı.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Ekonomi
  • Finans
  • Dünya Ekonomisi

Sayfa Yükleniyor...