Peugeot ve Citroen'in üreticisi, Opel'i 2,3 milyar dolara satın aldı

Peugeot ve Citroen markalarının üreticisi Fransız PSA Group, Opel'i 2,3 milyar dolara satın aldığını açıkladı. Peugeot satın almayla Avrupa pazarında rakibi Renault'yu geçerek ikinciliğe yükselecek.

Peugeot ve Citroen'in üreticisi, Opel'i 2,3 milyar dolara satın aldı

Otomotiv sektöründe dev satın alma gerçekleşti.

Fransız PSA Group, Avrupalı rakibi Opel'i General Motors'tan 2,3 milyar dolara (2,2 milyar euro) satın almak için anlaştığını açıkladı.

Peugeot ve Citroen markalarının üreticisi olan Fransa merkezli PSA Group bu satın alma sonrasında pazar payında rakibi Renault'yu geçerek Avrupa ikinciliğine yükselecek.

Avrupa otomotiv pazarının liderliğini halen Volkswagen grubu elinde bulunduruyor.

PSA ve General Motors Avrupa biriminin toplam satış gelirleri geçen yıl 71.6 milyar euro olurken, sattıkları araç sayısı da 4.3 milyon adeti buldu.

PSA CEO'su Carlos Tavares yaptığı yazılı açıklamada, "Opel-Vauxhall'un toparlanmasının vereceğimiz destek ile belirgin bir şekilde hız kazanacağına inanıyoruz" dedi.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Anlaşmayla General Motors'a bağlı Opel ve Opel'in Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren şirketi Vauxhall, Peugeot Citroen grubuna katılacak. Anlaşmaya göre General Motors, Opel'in üretim tesisleri karşılığında, 650 milyon eurosu nakit ve 670 milyon eurosu da PSA hisseleri olmak üzere toplam 1.32 milyar euro alacak. PSA ayrıca, BNP Paribas ile ortak olarak Opel'in finansman kolu için de 900 milyon euro ödeyecek.

Peugeot ve Citroen'in üreticisi, Opel'i 2,3 milyar dolara satın aldı - 1

16 YILDIR ZARAR EDİYOR

ABD'li General Motors bünyesinde faaliyet gösteren Opel, 16 yıldır üst üste zarar açıklıyor. Şirket 2015'te 813, 2016’da ise 257 milyon dolar zarar etti. Rusya pazarını kaybeden Opel, AB’den ayrılmaya karar veren İngiltere’de de gelir kaybına uğradı.

86 YIL SONRA SATTI

General Motors, 1862'de Almanya'da kurulan Opel'in hisselerinin tamamını 1931'de satın aldı. 86 yıl sonra Opel'i elden çıkaran General Motors'un bünyesinde Cadillac ve Chevrolet gibi markalar bulunuyor.

TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜLÜĞE ÇIKACAK

Opel'in PSA bünyesine katılmasıyla Türkiye pazarında da değişiklik yaşanacak. Türkiye’de 2016’da binek otomobil pazarında yüzde 6’lık pazar payına ulaşan PSA Grubu, bunu yüzde 12’ye yaklaştıracak. PSA en çok satış yapan markalar sıralamasında 2 basamak yükselerek 3’üncülüğe çıkacak.

Türkiye'de yüzde 13,68 ile Volkswagen grubu lider konumda bulunurken, Renault onu yüzde 12,37 ile takip ediyor.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Otomobil
  • Ekonomi
  • Otomotiv
  • Şirketler

Sayfa Yükleniyor...