Pınar Et: Ürünlerimizde uygunsuzluk yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın teşhir ettiği şirketler arasında yer alan Pınar Et, ürünlerinde herhangi bir uygunsuzluk bulunmadığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) yaparak, tüketiciyi yanıltan 11 firmayı teşhir etti.

Bu markalar arasında yer alan Pınar Et yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurulduğu günden bu yana Türk halkının yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren, yasalara ve etik kurallara bağlılığı birincil öncelikleri arasında bulunduran Pınar Et’in, böyle bir haberde bahsi geçmesi büyük üzüntüye neden olmuştur.

Pınar Et olarak, sadece “Uzun Soyulmuş Sosis - yüzde 100 Dana” ürünümüz değil, bütün ürünlerimiz etiketlerinde belirtilen içerik bilgileriyle uyumlu olarak üretilmekte olup, hiçbir ürünümüzde “Taklit” ve “Tağşiş” olarak nitelendirilebilecek bir durum söz konusu değildir. Adı geçen “Uzun Soyulmuş Sosis %100 Dana, 52228 parti numaralı’’ ürünümüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı, Bornova Veteriner Kontrol Enstitütüsü Laboratuarı’nda yapılmış analiz raporu ekte yer almaktadır. Raporda da görüldüğü üzere ürünümüz yüzde 100 dana eti içermekte olup, ürünümüzde herhangi bir uygunsuzluk bulunmamaktadır.

Tüketicilerimiz, hiçbir şüpheye kapılmadan tüm ürünlerimizi her zaman olduğu gibi gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edebilirler.

Pınar Et olarak bu yanlış ve haksız değerlendirmeye dayalı açıklama ile ilgili kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Sayfa Yükleniyor...