Piyasalarda Yunanistan dalgası

Yunanistan'la ilgili haberler piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. Sabah düşüşte olan borsalar olumlu beklentilerle toparlandı. 1,51'i aşan dolar da yeniden 1,49'a indi.

Piyasalarda Yunanistan dalgası

Kredi notunun indirilmesiyle birlikte siyasi baskıların Yunanistan'ı kurtaracak milyarlarca Euro'luk mali yardımı engelleyebileceği endişelerinin güçlenmesiyle sert düşüşe geçen borsalarda kısmi toparlanma gözleniyor.


Yunanistan'ın borçlarını ödeyebilmesi için gereken yardımı yakın zamanda alabileceği yönündeki iyimserliğin etkisiyle borsalar kayıplarını telafi etti.

Dışarıdaki olumsuz havayla ilk seansta yüzde 1.7 düşen İMKB, günü yüzde 0.49 düşüşle tamamladı. İMKB Ulusal 100 Endeksi 284 puan duşuşle 57 bin 933 puandan kapandı.

Euro dolar paritesi de Yunanistan'ın borçlarını ödeyebilmesi için gereken yardımı yakın zamanda alabileceği yönündeki iyimserliğin etkisiyle 1,3247'ye ulaşarak günün en yüksek seviyesini gördü.

Londra'da bulunan işlemciler ABD'li bir araştırma kuruluşunun Yunanistan'a daha uzun vadeli kaynak sağlanması olasılığı hakkında hazırladığı bir değerlendirmeye yönelik haberlerin Euro'ya destek verdiğini söylediler.

Yunanistan'ın 10 yıl vadeli tahvillerinin getirisi ile aynı vadeli Alman tahvillerinin getirisi arasındaki fark da bugün ulaştığı 1,000 baz puanın üzerindeki seviyelerden gerileyerek 886 baz puana düştü.

Euro dolar paritesi, öğle saatlerinde Yunanistan'ın borç sorunu nedeniyle artan satışlarla 1.3143 seviyesine kadar gerileyerek 2009 yılı Nisan sonundan beri en düşük düzeye inmişti.

DOLAR 1,49'A GERİLEDİ
Paritedeki yükseliş sonrasında içeride 1,51 lirayı aşan dolar da yeniden 1,49 düzeyine geriledi. Dolar sabah saatlerinde 1,5140 liraya kadar yükselmişti.

Sayfa Yükleniyor...