Piyasalarda son durum (Dolar düştü, borsa çıktı)

Dolar fiyatları ne kadar? Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, SP'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle dolar geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi gören dolar bugün 3,03'ün altına kadar indi. Borsa günü yüzde 3,4 yükselişle tamamladı.

Piyasalarda son durum (Dolar düştü, borsa çıktı)

Piyasalar geçen haftaki sert satış baskısının ardından sakinleşti. 

DOLAR 3,03'ÜN ALTINA İNDİ

Dolar, haftanın ilk işlem gününde 3,03'ün altına kadar geriledi. Dolar/TL geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. Gün içinde 3,0230'lara kadar gerileyen dolar gün içerisinde 3.04 civarında dengelendi.

BORSADA HIZLI YÜKSELİŞ

Borsada da pozitif hava görüldü. BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 3,40 puanlık yükselişle 74 bin 174 puandan tamamladı. Borsa geçen hafta darbe girişimi, OHAL ilanı ve kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamalarıyla yüzde 13 düşmüştü.

BORSA NEDEN YÜKSELDİ?

Analistler, hisse senedi piyasalarında tepki alımlarının güçlendiğine dikkati çekiyor.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 72.500 seviyesinin destek konumuna geldiğini aktaran analistler, yükseliş isteğinin devam etmesi için 74.000 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiriyor. 

GÖZLER MB VE FED'DE

Analistler, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu ve çarşamba günkü ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.

Sayfa Yükleniyor...