Plaka tahdidi isteyen servisçiler E-5'i kapattı

Servis plakalarına sınırlama getirilmesini isteyen şoförler, İstanbul Kartal'da E-5 Karayolu'nu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

Plaka tahdidi isteyen servisçiler E-5'i kapattı

''Plaka tahdidi'' yani ticari araçlarda olduğu gibi plakalarının sınırlandırılması için eylem yapan servisçiler, Kartal'da D-100 Karayolu'nu (E-5) çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

ÇEVİK KUVVET KALKANLARLA MÜDAHALE ETTİ

Çevik kuvvet polisi bir süre sonra gruba kalkanlarla müdahale etti. Polisle servisçiler arasında itiş kakış yaşandı.

Plaka tahdidi isteyen servisçiler E-5'i kapattı - 1

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Eylem sebebiyle yolda kalan vatandaşlar da servisçilere tepki gösterdi. Eylemci servisçilerle yolda kalan sürücüler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Dakikalar boyunca duran trafikte ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar araçlarından indi. Sürücüler D100 Karayolu'nda ne olduğunu anlamaya çalıştı. Hasta torununu hastaneye götüremediğini söyleyen bir vatandaş eyleme büyük tepki gösterdi. Ambulanslar da duran trafikte ilerlemekte zorlandı. Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmekte olan çok sayıda kişi uçaklarını kaçırdı.

Plaka tahdidi isteyen servisçiler E-5'i kapattı - 2

EYLEM YAKLAŞIK YARIM SAAT SÜRDÜ

Yaklaşım yarım saat sonra trafik açıldı ama oluşan uzun araç konvoylarının ilerlemesi ve yolun tamamen açılması saat 12.00'yi geçti.

Geçtiğimiz yıl 25 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine verdiği plaka sözünü hatırlatan şoförler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan çalışma başlatmasını istiyor.

Servis şoförleri, daha önce de aynı amaçla eylemler yapmıştı.

Plaka tahdidi isteyen servisçiler E-5'i kapattı - 3

Sayfa Yükleniyor...