Rekabet Kurulu'ndan Yemek Sepeti'ne soruşturma

Türkiye'nin en büyük online paket servis sitesi Yemek Sepeti'ne 'baskı ve promosyonla rakipleri dışladığı' iddiasıyla soruşturma açıldı.

Rekabet Kurulu'ndan Yemek Sepeti'ne soruşturma

Rekabet Kurulu'nca Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açıldı.

''BASKI VE PROMOSYON UYGULAMALARIYLA...''

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda San. ve Tic. AŞ tarafından yapılan baskı ve promosyon uygulamalarıyla müşterilerin rakiplerle çalışmasının engellendiği, bu itibarla, Rekabet Kurulu'nun geçmiş kararlarına aykırı davranıldığı ve rakiplerin dışlandığı iddiasına" ilişkin yürütülen ön araştırma karara bağlandı.
Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda San. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu'ndan Yemek Sepeti'ne soruşturma - 1 Yemek Sepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın

 İNTERNETTE BÜYÜK BİR 'BAŞARI ÖYKÜSÜ' YAZDI

Yemek Sepeti, Türkiye'nin en iyi internet girişimlerinden birisi olarak gerçek bir başarı öyküsü. Yemek Sepeti'nin kurucusu ve ortağı olan 39 yaşındaki Nevzat Aydın, Boğaziçi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra San Francisco Üniversitesi'nden MBA derecesini almak üzere Silikon Vadisi'ne gitti. Orada e-ticaretteki gelişmeleri inceleme fırsatı bulan Nevzat Aydın, gözlemlerinin sonucu olan "yemeksepeti.com" projesini hayata geçirmek üzere Türkiye'ye döndü.

Rekabet Kurulu'ndan Yemek Sepeti'ne soruşturma - 2

Nevzat Aydın şirketini birkaç yıl içinde en büyük online yemek sipariş platformu haline getirdi. Halen de Yemek Sepeti'nin CEO'su ve kurucu ortağıdır. Türkiye'de bu sektöre girmeye çalışan başka firmalar tutunamadı. Şirket iki yıl önce uluslararası markası Foodonclick.com ile Ortadoğu bölgesine de açılıp, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Katar'da hizmet vermeye başladı.

OBAMA'DAN GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Yemek Sepeti'nin başarısı sonucunda Nevzat Aydın, 2007 yılında Endeavor Derneği Türkiye Ofisi tarafından 'Endeavor Girişimcisi', 2010 yılında ise CNBC-e Business dergisi tarafından "Yılın En Başarılı Genç Girişimcisi" seçildi. Türkiye'deki girişimciliğe olan katkılarından ötürü ABD Başkanı Barack Obama tarafından 26-27 Nisan 2010'da düzenlenen Girişimcilik Zirvesi'ne çağırılan dünya çapındaki 150 girişimciden biri oldu.

Sayfa Yükleniyor...