Rus turistin alternatifi Şili ve Peru'dan

Türkiye'ye gelecek Rus turist sayısında önemli bir düşüş beklemediklerini söyleyen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Şili ve Peru'dan turist çekmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Rus turistin alternatifi Şili ve Peru'dan

Uçak hadisesinin ardından Suudi Arabistan’da sosyal medyada kendiliğinden ortaya çıkan Türk Malı Kullanın kampanyasının etkilerini görmeye başladık. Arabistan’da olağanüstü derecede bir destek var... Ancak Lojistik olarak bazı sıkıntılarımız var ve bunları çözme çalışmaları sürüyor.

Bakanı Mustafa Elitaş, iki günlük temaslar sebebiyle gittiği Türkmenistan’ın başkentinde Aşkabat’ta gazetecilerle bir araya geldi.

Rusya krizi ile birlikte Ekonomi Bakanlığında Rusya masası kurulduğunu söyleyen Elitaş, gelen tüm bilgilerin bu masada toplandığını söyledi.

Turizm’in ekonomi içindeki yerinin önemine değinen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Rusya’dan gelebilecek olan turist sayısında önemli bir düşüş beklemediklerini ifade etti.

Elitaş, “Rusya’dan doğrudan Türkiye’ye tatil amaçlı gelenlerin sayılarında bir azalma olabilir. Ama Rusya’dan doğrudan doğruya gelmek yerine bir başka ülkeden geçiş sağlayan ve alışkanlıklarını devam ettiren insanların var olduklarını biliyoruz. İnsanların seyahat özgürlüklerini durdurabilme, alışkanlıklarını engelleyebilmek sıkıntılı bir hadisedir.

Turizm şirketlerinin başka ülkelere yönelebilmelerini sağlayabilmek için bu firmalara çeşitli destek ve katkıları yaptık. Ümit ediyoruz ki geçen yıl gelen 38 milyon civarında ki turistin çok az bir miktar azalacağını tahmin ediyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz. Başka ülkelerden turist çekmek içinde gayret gösteriyoruz. Nitekim Şili ve Peru'dan turist sayılarını artırmak için prensip anlaşması yaptık” ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...