Sabancı'nın CarrefourSA'dan çıkma planı yok

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, CarrefourSA'dan çıkma planları bulunmadığını söyledi.

Sabancı'nın CarrefourSA'dan çıkma planı yok

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, CEO Club toplantıları kapsamında düzenlenen "CEO Ajanda 2017" etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu yıl yatırımlarına devam ettiklerini, yılın 9 ayında toplam 3 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Akbank'ın portföylerinin yaklaşık yarısına denk geldiğini, 2016'da hem bankacılık sektörü hem Akbank'ın iyi bir yıl geçirdiğini ifade eden Kurtul, yoğunlaştıkları ikinci sektörün enerji olduğunu, bu alanda 10 milyar doların üzerinde yatırımları bulunduğunu, Türkiye'deki her 4 kişiden birinin enerjisini EnerjisSA'nın sağladığını kaydetti.

Kurtul, 2016'nın yatırımlarının büyük oranda tamamlandığı bir yıl olduğunu, bu sayede performansın arttığını belirterek, sanayide bu yıl iyi performans gösterdiklerini, Afyon'daki çimento fabrikalarının gelecek yıl tamamlanacağını,165 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, Koçsa ile kompozit yatırımları gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yüzde 100 Türkiye'de yapılan elektrikli otobüsün tanıtımını yapacaklarını ve Temsa'nın dünyada 66 ülkeye otobüs ihraç ettiğini kaydeden Kurtul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sabancı Holding'in 2016'nın ilk 9 ayında konsolide cirosu yüzde 25 arttı, 25,5 milyar lira konsolide ciroya ulaştık. Karımız da yüzde 12 arttı, 1,9 milyar TL toplam kara ulaştık. CarrefourSA ve Teknosa'da yeniden yapılandırma işlemlerini tamamladık. İki şirketimizde de daha iyi performans bekliyoruz. Bazen basında haberler görüyoruz, Carrefour ile ilgili... Bizim Sabancı Holding olarak, CarrefourSA'dan çıkma planımız yok."

"ENFLASYONUN YÜZDE 8-9 ARASINDA OLMASINI BEKLİYORUZ"

Zafer Kurtul, 2017 beklentilerine ilişkin de, "2017, biraz daha belirsizliklerle dolu bir yıl olarak görülüyor. Hem dış kaynaklar hem de ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili şartlar nedeniyle böyle bir beklentimiz var. Yurt dışında özellikle ABD'deki yönetim değişikliği, yeni yönetimin yapmak istedikleri ve bunların özellikle gelişmekte olan ülkelere etkilerini tahmin etmek son derece zor." değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in faiz artırmasıyla yatırımların ABD'ye kaymasının muhtemel olduğunu ifade eden Kurtul, büyük ABD'li şirketlerin paralarının ülkelerine dönmesinin gelişmekte olan ülkeler için olumsuz olacağını söyledi.

Türkiye'de 2017'de büyümenin biraz daha zor olacağı tahmininde bulunan Kurtul, kurlar nedeniyle enflasyon oranının yüzde 8-9 arasında olmasını beklediklerini kaydetti. Kurtul, 2016'da kur riskini çok iyi yönettiklerini, bunu gelecek yıl da aynı şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...