Sabancı'nın enerjide yeni ortağı Alman E.ON

Avusturyalı Verbund, Enerjisa'daki yüzde 50 hissesini Alman enerji devi E.ON'a varlık takası yoluyla devri için anlaştı.

Sabancı'nın enerjide yeni ortağı Alman E.ON

Avusturyalı Verbund, Enerjisa'daki yüzde 50 hissesini Almanya'nın en büyük enerji şirketi E.ON'a varlık takası yoluyla devretmek için anlaştı.

Dün akşam yapılan yazılı açıklamanın ardından bilgi veren Verbund yetkilisi her bir tarafın takasa konu varlıklarının değerinin 1 milyar Euro'nun üzerinde olduğunu söyledi.

Açıklamada takas işleminin düzenleyici kuruluşların onayına bağlı olarak 2013'ün ilk çeyreğinde tamamlanması planlandığı ifade edildi.

Temel faaliyet alanı dışında kalan varlıklarını elden çıkaran Verbund'un Enerjisa'daki yüzde 50 hissesini, E.ON'un Almanya'daki 8 hidro elektrik santrali ve diğer varlıkları karşılığında takas edeceği ifade edildi. Enerjisa'nın kalan yarısı Sabancı Holding'e ait.

Reuters, Verbund'un, Enerjisa'daki yüzde 50 hissesinin Alman E.ON'a devir anlaşmasını 3 Aralık'ta imzalayacağını ve Enerjisa'daki hisseleri karşılığında E.ON, Verbund'a yaklaşık 30 hidroelektrik santrali devredeceğini 23 Kasım'da bildirmişti.

Sabancı Holding bu sabah konuyla ilgili KAP'a yaptığı açıklamada da, Verbund'un Enerjisa'daki yüzde 50 payının Alman E.ON'a devretmesi yönünde anlaşıldığını belirterek, "Şirketimiz ile Alman E.ON şirketi Enerjisa'nın yüzde 50-50 paylı ortağı olacaklardır. Verbund ile E.ON arasında Enerjisa'nın yüzde 50 hissesinin devri gerekli izinler alındıktan ve diğer gerekli süreçler tamamlandıktan sonra gerçekleşecektir" denildi.

Açıklamada, ortak değişikliği sonrasında Enerjisa'nın yatırım faaliyetlerinin planlandığı şekilde sürdürüleceği de ifade edildi.

E.ON ise Sabancı Holding ile 2020'ye kadar 8,000 megawattlık elektrik üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...