Sigara satışında yeni dönem

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigaranın dışarıdan gözükmeyen, kapalı dolaplarda satılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sigara satışında yeni dönem

Hükümet, sigara ile mücadele için satış yönteminde de değişikliğe gitme kararı aldı. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara ile mücadele kapsamında alınacak yeni önlemleri açıkladı. Buna göre, sigara cam vitrinlerde değil kapalı dolaplarda olacak.

Bakan Akdağ, ''Kapalı dolaplara konarak tütünün satılması gerektiğini de mevzuatımıza eklemeyi düşünüyoruz. Bunlardan birisi düz paket uygulaması dediğimiz uygulamadır. Markanın paket üzerinde hemen hemen hiç görülemediği küçücük bir marka koyarak sadece uyarılarla dolu bir paket sistemi bu'' dedi.

Bakanlık'ın 2017 bütçe sunumunu yapan Recep Akdağ, sezaryen konusunda da çalışma yapılacağını söyledi.

Türkiye'nin sezaryenle doğumda dünya üçüncüsü olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, normal doğumun teşvik edileceğini kaydetti.

Akdağ ''Normal doğum sayısı azaldıkça bir hekim belli bir tecrübeye sahip değilse daha sonra bu cesaretini de kaybediyor. Normal doğum ücretinin yüzde 30 artırılması ve gereksiz sezaryen oranı yüksek hastanelerin hakedişlerinden kesinti yapılması konularını çalışıyoruz'' diye konuştu.

Recep Akdağ ayrıca 3 milyon Suriyeli sığınmacıya, 85 göçmen sağlığı biriminde hizmet verildiğini, bu sayının 2017 yılında da 500'e çıkarılacağını dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...