Şimşek: Hollanda halkı ve iş alemiyle sıkıntı yok

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Hollanda halkıyla, ticaret erbabıyla veya iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak" dedi.

Şimşek: Hollanda halkı ve iş alemiyle sıkıntı yok

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hollanda'ya herhangi bir ticari yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin açıklama yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, "Hükümet olarak ne Hollanda halkına yönelik ne de iş alemine yönelik herhangi bir sorunumuz var. Sorun; Hollanda hükümetinin demokrasiyle, Avrupa'nın ilke ve değerleriyle uymayan tutum ve davranışlarıdır. Dolayısıyla çok açık ve net olarak ifade edildi. Gerek Hollanda halkıyla gerekse ticaret erbabıyla veya iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak" ifadelerini kullandı.

"AB İLE ENTEGRESYON DEVAM EDECEK"

Mehmet Şimşek, ekonomi açısından AB ile ilişkilerin yeni bir evreye girdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Aralık ayında AB Komisyonu, oy birliğiyle Türkiye ile Gümrük Birliği'ni genişletme, derinleştirme, mevcut Gümrük Birliği'ne ilaveten, hizmetler sektörü, kamu alımlarını ve tarımı da kapsayacak şekilde genişletme kararı verdi. Hükümet olarak biz de zaten Bakanlığımıza bu konuda gereken iradeyi gösterdik, yolunu açtık. İnanıyoruz ki bütün bu zaman zaman ortaya çıkan bazı ülkelerle gerilime rağmen AB ile ekonomik anlamda karşılıklı menfaate dayalı entegrasyon devam edecek. Türkiye'nin menfaatine olan bir konu."

"İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ RAKAMLARA YANSIYACAK"

Türkiye'de işsizlik oranının, geçen yıl aralıkta bir önceki yılın aynı ayına göre 1,9 puanlık artışla yüzde 12,7 seviyesinde gerçekleşmesine ilişkin soru üzerine Şimşek, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisi birçok şokla karşı karşıya kaldı. Bu şoklar ekonomide bir miktar yavaşlamaya yol açtı. Bu da ister istemez işsizlik oranlarına da yansıyor. İnanıyoruz ki bu geçici. Çünkü hükümet olarak birçok tedbir aldık. Bir taraftan istihdam, bir taraftan yatırım ve ihracat seferberliği başlattık. Özellikle istihdam için çok güçlü teşvikler verdik. İnanıyorum ki şubat, marttan itibaren verdiğimiz teşvikler, özellikle Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği rakamlara yansımaya başlayacak."

Sayfa Yükleniyor...