Şimşek'ten ''Merkez Bankası bağımsızlığı'' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Yeni hükümet programında Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Şimşek'ten ''Merkez Bankası bağımsızlığı'' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası bağımsızlığına yönelik açıklamalar yaptı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Şimşek, "Yeni hükümet programında Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Hükümet programındaki ifadeler TCMB kanunundaki ifadeler ile uyumludur. Enflasyon hedeflerinin duyurulması sistemi de değişmeyecektir. Merkez Bankası'nın temel görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir" dedi.

PROGRAMDA NE YAZIYOR?

Hükümet programında Merkez Bankası'yla ilgili bölümde ifade değişikliğine gidildi. Eski hükümet programlarında, “Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir” ifadesi, “Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi, esas olmaya devam edecektir” şeklinde değiştirildi.

Sayfa Yükleniyor...