Sisi'ye İsviçre piyangosu

İsviçreli ve Mısırlı yetkililerin, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek ve yakınları ile ilişkili İsviçre'deki 781 milyon dolar değerindeki mal varlığının iadesi konusunu görüştüğü bildirildi.

Sisi'ye İsviçre piyangosu

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kamu Hukuku Departmanı Yöneticisi Valentin Zellweger, İsviçre Basın Kulübü'nde verdiği brifingde, İsviçre'de şu ana kadar pek çok yasadışı fona el koyulduğunu anımsattı.

Paralara sadece iktidar değişikliği olduğu zaman el koymadıklarını vurgulayan Zellweger, her siyasetçinin bir bankada hesap açabilmesi için derinlemesine araştırmalar yapıldığını ve bankanın bir yönetim kurulu üyesinin izninin gerektiğini söyledi.

Sistemin gayet güzel işlediğini vurgulayan Zellweger, "İnsanlar eğer birkaç milyon dolarla geliyorsa bankalar bunun kaynağına bakmak zorunda" dedi.

Zellweger, son yıllarda İsviçre'deki hesaplar konusunda birçok gelişme yaşandığına dikkati çekti ve bu nedenle İsviçre'deki bankaların şüpheli fonların tespitinde daha tecrübeli olduğunu kaydetti.

Zellweger, "İsviçreli yetkililer, Mısırlı muhataplarıyla eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve yakınları ile ilişkili İsviçre'deki 781 milyon dolar değerindeki mal varlığının iadesi konusunu görüşüyor" dedi.

Suriyeli üst düzey yetkililer ve Suriye şirketleriyle alakalı yaklaşık 145 milyon dolara da el konulduğunu ifade eden Zellweger, fakat Esed rejimi ile bu sorunu çözme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini 23 milyon 780 bin 104 oyla eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin kazandığını ve geçerli sayılan oyların yüzde 96,91'ini aldığını açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...