SON DAKİKA: Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

SON DAKİKA HABERİ: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Çamlıca Kulesi'ni 2019 yılının temmuz ayında hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

SON DAKİKA: Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

Son dakika haberi! 

'un yeni sembolü olması beklenen Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında yetkililerden bilgi alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kuleyi 2019 yılının temmuz ayında hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Bakan Turhan, “Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbul’un en yüksek noktalarından biri olan Küçük Çamlıca’da inşa edilmektedir. TV kulesi olmaktan öte, her iki korulukta da bulunan kuleleri tek bir yapıda toplayacak simge bir yapı olacaktır” dedi.

Kuleyi yılda 4,5 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini belirten Turhan, şöyle konuştu: "Betonarme kule inşaatı ile çelik antenin montajı tamamlandı. 2 çelik bloğun montajı da tamamlandı. 3’üncü bloğun kuleye çekilmesine bu ay sonunda başlanacak. Kalan 4 bloğun imalatı devam ediyor. Bunların montajını mart ayı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Kaynak işleri ve blokların kuleye monte edilmesi için rüzgarın 40 kilometre saatin altında olması gerekiyor. Kulenin tamamlanması ile birlikte tüm antenler kaldırılacak ve Çamlıca tepesi eski güzelliğine kavuşacaktır.”

398 METRE YÜKSEKLİKTE RESTORAN

Kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunacak.

SON DAKİKA: Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu - 1

SEYİR TERASI YAPILACAK

Ayrıca kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terasının da yapılacağı öğrenildi.

Kuleye iniş ve çıkışta ise son derece hızlı ve modern asansörler bulunacak.

Sayfa Yükleniyor...