S&P'den 9 ülkeye not teyidi

SP, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Portekiz, Lüksemburg, Rusya, Litvanya, Macaristan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin kredi notlarını ve görünümlerini koruduğunu bildirdi.

S&P'den 9 ülkeye not teyidi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), aralarında Rusya, Danimarka ve Finlandiya'nın da bulunduğu bazı ülkelerin kredi notlarını teyit etti.

S&P, yaptığı yazılı açıklamada, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Portekiz, Lüksemburg, Rusya, Litvanya, Macaristan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin kredi notlarını ve görünümlerini koruduğunu bildirdi.

Buna göre, Avusturya'nın kredi notu ''AA+'', not görünümü ''durağan'', Danimarka'nın kredi notu ''AAA'', not görünümünü ''durağan'' ve Rusya'nın kredi notu ''BB+'', not görünümü ''negatif'' olarak belirlendi.

Ayrıca, Avrupa'nın en yavaş büyüyen ikinci ülkesi Finlandiya'nın kredi notu ''AA+'', not görünümü ''negatif'', Portekiz'in kredi notu ''BB+'', not görünümü ''durağan'' ve Macaristan'ın kredi notu ''BB+'', not görünümü ''durağan'' seviyesinde korundu.

Son olarak, Lüksemburg'un kredi notu ''AAA'', not görünümünü ''durağan'', Litvanya'nın kredi notu ''A-'', not görünümünü ''durağan'' ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin kredi notu ''BB+'', not görünümü ise ''pozitif'' olarak bırakıldı.

Sayfa Yükleniyor...