Süreyya Ciliv: Cebimde 25 cent'in bile olmadığı günler yaşadım

Turkcell eski Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ayrılık sonrası gazetecilerle buluştu, duygusal bir konuşma yaptı: Para benim için hiç ön planda olmadı. Artık çocuklarıma daha çok zaman ayırabileceğim.

Süreyya Ciliv: Cebimde 25 cent'in bile olmadığı günler yaşadım

Bilişim Muhabirleri Derneği, görevini geçen hafta bırakan Turkcell eski Genel Müdürü Süreyya Ciliv'e sektöre yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

Süreyya Ciliv, plaket töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hız yoksa internet yok demektir. Bu konuda yaptığım çalışmalar beni gururlandırıyor. On sene önce internet neredeyse 1 megabitti şimdi Turkcell Superonline ile 1 gigabitin yakalanması için çalışmak beni çok mutlu etti. Ben liseyi bitirdiğimde bilgisayar mühendisliği istedim ama o zaman yeterli üniversite yoktu. Bunun için yurt dışına gittim.

"BİRİNCİ HEDEFİM HİÇ PARA OLMADI"

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında insanların bilgiye ulaşabiliyor olması beni çok mutlu ediyor. Çocukların okumasına yönelik sosyal projelerin yanında geleceği yazanlar gibi eğitim imkanlarını hayata geçirmek beni gururlandırdı. Türk insanıyla takım olup beraberce ülkeyi nasıl ileri götürürüz diye çalıştık. Bir dönemi çok başarılı kapattığımızı düşünüyorum. 4G ve getirecekleri bana çok büyük heyecan veriyor. Turkcell'deki en büyük başarımız hep 5 sene sonrasını görmek için emek sarfetmek ve ona yönelik çalışmak oldu. Geçmiş geçmiştir. Artık ona bir şey yapamayız. Ama geleceği değiştirebilme imkanına sahibiz. Ne yapacağımı önümüzdeki aylarda daha rahat konuşuruz. Birinci hedefim hiçbir zaman para olmadı aynı yolda da devam edeceğim.
Ben Ankara'da orta halli bir ailenin çocuğuydum. ABD'de cebimde 25 cent olmadığı günler oldu. Çok çalışarak bugünlere geldim.

‘ARTIK OĞLUMUN YARIŞLARINI İZLEYECEĞİM’

Çocuklarımın hiçbirinin mezuniyet törenine gidemedim. Ailemden hep uzaktaydım ama Turkcell hayatımın en mutlu 8 yılı oldu. Gece gündüz çalıştım, ülkenin gurur duyacağı işler yaptım, binlerce mesaj aldım. Çok mutluyum. Çok uzun zamandır oğlumun yüzme yarışlarını seyredemedim. Şimdi ABD'ye onun üniversite yüzme yarışlarını izlemeye gidiyorum"

Sayfa Yükleniyor...