Taksimetre etiketi kelebek camına yapıştırılacak

Taksimetrelerin muayene etiketleri bundan böyle aracın kelebek camına yapıştırılacak.

Taksimetre etiketi kelebek camına yapıştırılacak

Taksimetreler için düzenlenen metrolojik muayene belgesi etiketi, taksinin arka kelebek camına veya müşterinin rahatça görebileceği uygun bir yere yapıştırılarak, periyodik muayene işlemleri yapılacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Taksi metre Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, taksimetreler için düzenlenen metrolojik muayene belgesi etiketi görünür şekilde taksinin arka kelebek camına veya müşterinin rahatça görebileceği uygun bir yere yapıştırılarak, periyodik muayene işlemleri tamamlanacak.

Taksimetrelerin stok muayenesinin yaptırılmasından taksimetrenin mülkiyetini haiz kişi sorumlu kılındı.

Taksilerde kullanılan tüm marka ve model taksimetrelerin muayenelerini söz konusu yönetmelik hükümlerine göre yetkilendirilen pist ve servis alanı içinde gerçekleştirecek.

Servis hizmetleri onay belgesi için Bakanlık tarafından elektronik başvuru sistemi kuruluncaya kadar servis sahibi gerekli belgelerle birlikte bulunduğu ilin İl Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edecek, ancak Bakanlık tarafından gerekli alt yapının tamamlanmasıyla başvurular elektronik ortamda yapılacak.

Sayfa Yükleniyor...