'Tapulanamaz' araziler, 'yapı yapılabilir alan'a dönüştü

Sultanbeyli Belediyesi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe için hazırladığı 1/5000 ölçekli imar planına yaptığı itirazın kabul edilerek, binlerce binanın yıkılmaktan kurtarıldığı bildirildi.

Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl eylül ayında hazırladığı Sultanbeyli'yi kapsayan 1/5000 ölçekli nazım imar planına, bazı tartışmalara ve endişeye yol açtığı gerekçesiyle ilçe belediyesince itiraz edildiği hatırlatıldı.        

"TAPULANAMAZ" DENİLEN ARAZİLER "YAPI YAPILABİLİR ALAN"A DÖNÜŞTÜ
Yapılan itirazın görüşülerek kabul edildiği belirtilen açıklamada, buna göre, enerji nakil hattının geçtiği alanlardaki koruma bandı ve yeşil alan olarak tasarlanan, ''yapı yapılamaz, tapulanamaz'' olarak gösterilen 1100 dönümlük arazinin ''yapı yapılabilir alan'' haline getirildiği belirtildi.        

Açıklamada, bu kararla, söz konusu alan üzerinde kurulan yaklaşık 4 bin binanın yıkımının önüne geçildiği ifade edildi.        

Ayrıca, ''dere taşkın alanı'' olarak seçilen dere koruma bandına ilişkin yapılan itirazın da kabul edildiği belirtilen açıklamada, bu alanlarda imar uygulamasıyla, imar parseli oluşturulabileceği ve sahiplerine tapu verilebileceği bildirildi.        

Yine nazım imar planında, Sultanbeyli Atatürk Caddesi'nden, Hasan El Benna Caddesi-Antalya Caddesi ve Cihan Caddesi üzerinden devam ederek Trabzon Caddesi'ne bağlanan yol güzergahı genişliğinin 20 metre olarak yer aldığı belirtilen açıklamada, bu uygulamaya yapılan itirazın da kabul edilerek yolun 15 metreye düşürülmesinin uygun görüldüğü, yüzlerce ev sahibinin olası mağduriyetinin de giderilmiş olduğu aktarıldı.        

Açıklamada, itiraz üzerine, nazım imar planı notlarında geçen ''yüksek öğrenim kurumları hariç, standartlara uygun tesisler yapılabilir'' ibaresinin de kaldırılarak, Sultanbeyli'nin gelişimine hız katacak ilçeye bir üniversite yapılmasının önünün de açıldığı kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...