Temel bakliyat ürünleri üretiminde verilen destek artıyor

Başbakan Davutoğlu, kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulyeye verilen prim desteğini yüzde 100 artıracaklarını açıkladı.

Temel bakliyat ürünleri üretiminde verilen destek artıyor

Partisinin Diyarbakır'daki il kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, üreticilere müjde verdi.

Tekirdağ'da, pirinçte KDV oranını yüzde 8'den, yüzde 1'e indirdiklerini duyurduğunu anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kırmızı mercimek, nohut, kuru fasulyeye verdiğimiz pirim desteğini yüzde 100 artırıyoruz. Kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulyede sertifikalı tohum kullanımında, yüzde 20 ile 50 arası artış sağlayacağız. Meyve üreticilerimize verdiğimiz fidan desteğini yüzde 50 artırıyoruz. 42 ilimize, Diyarbakır da içinde, hibe fonlarından 3 milyar vermiştik, 3 milyar daha vereceğiz. Süt ve süt ürünleri konusundaki hibe oranını yüzde 70'e çıkaracağız.

Bütün tarım alanlarında hibe oranlarını artırıyoruz, artırmaya devam edeceğiz. İnşallah Diyarbakır, GAP bölgesi, bütün bu havza Ortadoğu'nun da dünyanın da en önemli tarım havzalarından biri olacak. Ve Diyarbakır'ı bir kültür merkezi yapmak için, çok acı hatıralar taşıyan hapishaneyi kültür müzesi, Diyarbakır müzesi haline dönüştürüyoruz. Bundan sonra Diyarbakır sadece kültürle, barışla, kardeşlikle anılacak."

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ

Bu arada kaybolmaya yüz tutan meslekleri icra eden esnaf ve yeni girişimciye faizsiz kredi uygulaması başladı. Açıklamayı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli yaptı.

Buna göre, el dokumacılığı, çini ve çömlek yapımı, oltu taşı işçiliği, çarıkçılık gibi geleneksel ve kaybolmaya yüz tutan meslekleri sürdüren esnaf ve sanatkarların kullanacağı kredilerin faizi hazine tarafından karşılanacak.

Ayrıca, en az 3 yıllık ustalık belgesi olan ve son 1 yıl içinde işletme kurduğunu belgeleyen girişimciye de sıfır faizle kredi verilecek.

Sayfa Yükleniyor...