TESK'ten KOSGEB kredisi uyarısı!

TESK Genel Başkanı Palandöken'den, KOSGEB'in kredi talebini onayladığı işletmelerden önemli bir kısmının, bankalar tarafından sudan bahanelerle geri çevrildiğini söyledi.

TESK'ten KOSGEB kredisi uyarısı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOSGEB kredisiyle ilgili açıklama yaptı. 

Kredi desteğinden faydalanmak amacıyla 770 bin 976 işletme adına başvuruda bulunulduğunu kaydeden Palandöken, başvurulardan 460 bin 167'sinin uygun bulunmasına karşın 267 binine kredi imkanı sağlandığına dikkati çekti.

Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Esnaf ve sanatkarlarımız dertlerine derman olabilecek krediyi almak için bankalara gittiklerinde sudan bahanelerle kapıdan geri çevriliyor. Bankalar, esnaflara vergi ya da SGK borcu olduğunu söyleyerek krediyi işleme koysalar dahi ödemeyi yapmayıp hak edilen miktarı bloke etmektedirler. Böylece piyasaları canlandırmak amacıyla sunulan kredi imkanı heba edilmektedir. Sıcak paraya ihtiyaç duyulan böylesi bir dönemde para bankaların kasasında kalarak piyasaya girememektedir. Bu da ekonomiyi olumsuz yönde etkilemektedir."

Esnafı desteklemeleri konusunda bankalara çağrıda bulunan Palandöken, piyasaya nakit para girişinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. 

Sayfa Yükleniyor...