TOBB il başkanlarından ortak açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde 81 il oda ve borsa başkanları 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine karşı ortak açıklama yaptı.

TOBB il başkanlarından ortak açıklama

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TOBB il başkanları 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

Konuşmasında birlik beraberliğin güçlendiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Milletimiz sağduyusu cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu fitneyi durdurduk bu şerden hem demokrasimizi hem de birlik beraberliğimizi güçlendirerek çıktık" dedi. 

81 il oda ve borsa başkanı ile telekonferans bağlantısı yapıldı. Başkanlar ortak açıklama yaptı. Açıklamada demokrasi vurgusu yapıldı. 

ÜLKENİN GENEL MENFAATİ SÖZ KONUSU

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, TESK Genel Merkezi'nde, Konfederasyona bağlı 82 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile 3 bin 39 oda 13 Mesleki Federasyon tarafından yazılan ortak bildiriyi okudu.

Darbe girişimine 20 milyonluk camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarların canları pahasına karşı durduklarını vurgulayan Palandöken, "Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşların meydanlara korkusuzca çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır." ifadelerini kullandı.

Bildirinin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Palandöken, vatandaşların mağdur olmaması için esnaf ve zanaatkarların iş yerlerini açık tuttuklarını kaydetti.

Bir basın mensubunun, "Darbe girişimi sırasında olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların zararlarının karşılanmasına yönelik bir talebiniz olacak mı?" sorusu üzerine, Palandöken, "Mal canın yongası ama bizim böyle bir talebimiz asla olmayacak. Şu anda 'Bizim de zararımız var' demeyi ben etik bulmuyorum. Böyle diyenler var ise onlar esnaf ve zanaatkar değildir. Çünkü burada ülkenin genel menfaati söz konusu." cevabını verdi.

Palandöken, 250'ye yakın sivil toplum kuruluşu ile TBMM'yi ziyaret edeceklerini belirterek, Türkiye'nin geleceğine yönelik saldırıların karşısında duracaklarını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...