Topkapı rezidans cenneti oluyor

Yeni şehir planlama stratejileri ışığında, İstanbul’un sanayi tesisleri merkezden uzak noktalara taşınırken, dönüşüm rüzgârı şimdi de Topkapı için esiyor.

Topkapı rezidans cenneti oluyor

Yaklaşık 10 bin imalathane ve işyeriyle Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Zeytinburnu ilçesine bağlı Topkapı, birkaç yıl içinde devasa rezidans projelerinin yer aldığı şık bir yerleşim merkezine dönüşecek.

Bölgede şu anda inşaat ve planlama aşamasında olan projelerin toplam yatırım değeri 500 milyon doları aşıyor. Bunlar arasında Yeşil İnşaat’ın Türkiye’nin en yüksek binası olmasını planladığı plazası, Garage İnşaat’ın 156 metreye kadar çıkabileceği rezidans kulesi, Beyaz İnşaat’ın dört farklı rezidans projesi, Kiptaş’ın inşaatını neredeyse tamamladığı Merkez Evler adlı konutları bulunuyor.

3.5 MİLYON METREKARE DEĞİŞECEK
Zeyinburnu Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç, bölgedeki pek çok fabrika ve deponun atıl durumda olduğunu, en büyük imalatı ise Şişecam ve Ülker fabrikalarının yaptığını söylüyor. “Burası için çok büyük planlarımız var. 10 yıldır hazırlık yapılıyor” diyen Alsaç, şu bilgileri veriyor: “Gayrimenkul şirketleri artık yatırımlara başladılar. Alınan çok sayıda ruhsat var. Bizim hazırladığımız 1/5000’lik planlar da Belediye Meclisi ve Yenileme Kurulu’ndan geçti; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde onay bekliyor. Bölgeden sanayi kalkacak. Mülk sahiplerine her türlü yardım ve desteğe hazırız. Kurallar çerçevesinde herkes yerine yatırım yapabilir, arazisini satabilir. 3.5 milyon metrekarelik bir alandan söz ediyoruz. Baştan aşağı değişecek burası. Rezidans projeleri şu anda yoğunlukta; ancak alışveriş merkezleri, oteller ve ofisler de planlanıyor.” Alsaç, söz konusu bölgenin Maltepe Mahallesi adıyla anıldığını da belirtiyor.

KİPTAŞ'IN KONUTLARI TAMAMLANDI
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Merkez Evler’in ilk etabının tamamlandığını, ikinci etabın da üç ay içinde teslim edileceğini belirtiyor. Proje, 755 konut ve dükkânlardan oluşuyor. Konut fiyatları 574 bin ile 678 bin TL arasında değişiyor.

KALE KİLİT DE REZİDANS YAPACAK
Zafer Alsaç, dönüşüm çerçevesinde E5’e paralel yerlerin genellikle otel olarak değerlendirileceğini belirtiyor. Topkapı’da arazisi olan kuruluşlardan birinin de Kale Kilit olduğunu ifade eden Alsaç, firmanın 35 bin metrekarelik arsa üzerinde yeni bir proje geliştirmek için çalışmaları olduğunu anlatıyor. Alsaç, “Henüz ne tip bir yatırım olacağını belirlemediler. Ruhsata başvuracaklar. Büyük ihtimalle rezidans projesi yapılacak” diyor.

SİNPAŞ İŞ MERKEZİNDE TV STÜDYOSU PLANLADI
Bölgede yatırımı olacak bir başka şirketin de Bayraktar İnşaat olduğunu belirten Zafer Alsaç, otel veya ticaret merkezi yapacaklarını söylüyor. Sinpaş Yapı’nın da iş merkezi inşaatına devam ettiğini kaydeden Alsaç, “Ülker fabrikasının yanındaki projeye ruhsat alırken TV stüdyosu da kurulabilecek özellikte yapı için başvuru yaptılar” diyor. Sinpaş Yapı’nın projesi yaklaşık 20  milyon dolarlık bir yatırım ve 2010’da tamamlanacak.

‘HESAPLI REZİDANSLAR İNŞA ETMEK MÜMKÜN’

Garage Group Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, Topkapı’nın Bakırköy ile Mecidiyeköy arasında çok iyi ve merkezi bir konumu olduğunu belirterek, şirketlerin yatırım yapmasının akıllıca olduğu görüşünü aktarıyor. Bölgenin iş merkezlerine yakınlığının avantaj olduğunu fakat Topkapı’da yeterli kalite ve yoğunlukta konut olmadığının altını çizen Öztorun, “Yeni yeni yatırım çeken bir yer. Şu anda arsalar çok pahalı da değil. Hesaplı fiyatlarla satılacak rezidans yapmak mümkün olacak” diyor. Topkapı’nın çok sağlıklı gelişecek bir bölge olduğuna inandığını kaydeden Öztorun, projeleriyle ilgili şu bilgileri veriyor: “Satışlara ve inşaata şubatta başlıyoruz. Metrekaresi 3 bin 500-4 bin dolara rezidans satacağız. İstanbul’da bu fiyata rezidans bulmak çok zor. Yükseklik için de 156 metreye kadar izin aldık ama hepsini kullanmayabiliriz.”

‘ESKİ DEPOMUZUN YERİNE PLAZA YAPACAĞIZ’
Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil de Topkapı’nın ulaşım kolaylığına ve merkezi lokasyonuna dikkat çekiyor. “E5 üzerinde olması ve metrobüsün önünden geçmesi, bölgenin en önemli özelliği” diyen Yeşil, yeni projelerinin eski depo arazileri üzerinde inşa edileceğini kaydediyor. Topkapı’nın önemli bir konut merkezi olma yolunda ilerlediğini kaydeden Yeşil, “Buradaki binalar 6-7’nci kattan sonra deniz manzaralı oluyor. Bu çok önemli bir detay”diyor. Yeşil, Topkapı projelerinin 261  metrelik Sapphire’i geçerek Türkiye’nin en yükseği olabilmesi için Sivil Havacılık’tan izin aşamasında olduklarını açıklamıştı. (HABERTÜRK)




Sayfa Yükleniyor...