Trichet orta vadeli programı beğendi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, orta vadeli programa ilişkin değerlendirmesinde "Program gerçekçi bir senaryo üzerine kuruluyor. IMF'nin de tahminleri dikkate alınmış" dedi.

Trichet orta vadeli programı beğendi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, IMF-Dünya Bankası toplantılarında CNBC-e'den Burcu Göksüzoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin üç yıllık yol haritasının belirlendiği orta vadeli programı değerlendiren Trichet, "Orta vadeli program gerçekçi bir senaryo üzerine kuruluyor. IMF'nin de tahminleri dikkate alınarak yapılan bir program. Bu bir şekilde cesaretlendirilmesi gereken bir program, güven ortamını teşvik edecek bir program. Sürdürülebilir bir mali poltika çerçevesinde devam ettiğinizin göstergesi."

Türkiye'nin IMF ile devam edip etmemesi konusundaki soruyu yanıtlayan Trichet, "Bu Türk hükümetinin vereceği karar, IMF'nin vereceği bir karar. En iyi eylem planı ne olabilir onlar karar verecektir" dedi.

Bütün Avrupa ülkeleri ve Euro Bölgesi için hâlâ belirsizlikler olduğunu kaydeden Trichet, sözlerini şöyle sürdürdü: "IMF'nin tahminleri şimdilik makul görünüyor ama belirsizlikler var. Bazı istikrar sinyalleri alıyoruz. Bunu teyit eder nitelikte veriler var. Euro Bölgesi'nde büyümeyi ancak hafif artı görebiliriz."

Sayfa Yükleniyor...