Tüketici Güven Endeksi yüzde 71,1 oldu

TUİK Ağustos ayının Tüketici Güven Endeksi verilerini açıkladı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 azalarak 71,1 oldu.

Tüketici Güven Endeksi yüzde 71,1 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu ve Merkez Bankası tarafından hazırlanan Tüketici Güven Endeksi'nin ağustos sonuçları açıklandı. TUİK tarafından açıklanan verilere göre Ağustos ayında endeks bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında azaldı. Geçen yıl ağustos ayında 74,4 olan endeks 2017'de 71,1'e geriledi.

İŞSİZ SAYISINDAKİ BEKLENTİ

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi, ağustosta geçen aya göre yüzde 2,3 artarak 97,9 değerine yükseldi. Söz konusu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin oranının bir önceki aya göre arttığına işaret ediyor.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi da bu ay yüzde 2,6 azalarak 72,4 oldu. Bu durum, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 4 azaldı. Temmuz ayında 23,3 olan endeks, ağustosta 22,4 değerine geriledi. Bu azalış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

Sayfa Yükleniyor...