Turkcell 2.5 milyar lirayla gelir rekoru kırdı

Turkcell yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini geçen çeyreğe göre yüzde 10.9, yıllık bazda ise yüzde 8.6 oranında artırarak, tarihinin en yüksek seviyesi olan 2 milyar 527 milyon lira gelir elde etti.

Turkcell 2.5 milyar lirayla gelir rekoru kırdı

Turkcell'in 3. çeyrek finansal sonuçları, Turkcell'in Tepebaşı'ndaki merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in verdiği bilgilere göre, grubun amortisman, faiz ve vergi öncesi kârı (AVFÖK) bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 21 büyüyerek 871 milyon lira olurken, ikinci çeyrekte yüzde 31,6 olan AVFÖK marjı da yüzde 34,5'e yükseldi.

Turkcell Türkiye, üçüncü çeyrekte 368 bin net abone kaydederek toplam abone sayısını 34,4 milyona çıkardı. Şirketin son 6 aydaki abone kazanımı ise 1,3 milyon olarak gerçekleşti. Üçüncü çeyrek sonunda Turkcell faturalı abone sayısı 11 milyon seviyesini aşarken, faturalı abonelerin toplam aboneler içindeki payı yüzde 32 oldu.

Abone başı aylık ortalama kullanım miktarı yıllık yüzde 13 artışla 222 dakikaya çıkarken, abone başına aylık gelir (ARPU) bir önceki çeyreğe göre yüzde 8 artışla 21,1 lira olarak gerçekleşti.

Turkcell Grubunun, üçüncü çeyrekte net kârı, 537 milyon lira oldu.

Sayfa Yükleniyor...