Turkcell'de ortaklar 4 milyar TL'lik bilmeceyi son anda çözüyor

Turkcell'de Taliasonera ve diğer ortaklar 3,925 milyar TL temettünün dağıtım teklifi üzerinde anlaştı. Bu gelişme üzerinde Turkcell hisseleri güne yüzde 5 primle başladı.

Turkcell'de ortaklar 4 milyar TL'lik bilmeceyi son anda çözüyor

Turkcell'de Taliasonera ve diğer ortaklar 3,925 milyar TL temettünün dağıtım teklifi üzerinde anlaştı.

Turkcell'in ana hissedarlarından TeliaSonera, diğer hissedarlarla birlikte Turkcell'in yarın yapılacak olan genel kurul toplantısında 3.93 milyar lira tutarın temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

İsveçli telekom şirketi TeliaSonera tarafından yayımlanan bültene göre, Turkcell'de yüzde 51 paya sahip olan Turkcell Holding'deki ortaklar temettü teklifi üzerinde anlaştı.

Turkcell Holding'de TeliaSonera, Çukurova ve Alfa Telecom'un payları bulunuyor. Açıklamada Turkcell Holding oylarıyla gerekli çoğunluğun sağlanabildiğine dikkat çekilerek temettü teklifinin kabul edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Turkcell'de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor ve temettü dağıtılamıyordu.

Turkcell'de TeliaSonera'nın doğrudan ve dolaylı yoldan yüzde 37.3, Çukurova Grubu'nun yüzde 13.76, Altimo'nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Şirketin hisselerinin yüzde 35.88'i ise halka açık.

KAP’a yapılan açıklamaya göre ise Sonera Holding Turkcell hisselerinin tamamını Teliasonera Finland OYJ'ye devretti. Hisse devri ile Teliasonera Finland OYJ’nin Turkcell'de dolaylı hisse oranı yüzde 24,02 oldu.

İşte Turkcell'in karmaşık ortaklık yapısı;

Turkcell'de ortaklar 4 milyar TL'lik bilmeceyi son anda çözüyor - 1 Turkcell'in bugünkü piyasa değeri 30 milyar TL (Yaklaşık 11.71 milyar dolar)

Sayfa Yükleniyor...