"Türkiye 2017 yılında yüzde 4.4'ün üzerinde büyüyecek"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin 2017 yılı ekonomik büyüme hedefinin yüzde 4.4 olduğunu açıkladı.

"Türkiye 2017 yılında yüzde 4.4'ün üzerinde büyüyecek"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2017 yılı ekonomik büyüme hedefinin yüzde 4.4 olduğunu ifade ederek, bu rakamın üstüne çıkılacağına inandığını söyledi.

Mersin'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 'Eğitimde Başarı Ödül Töreni'ne Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, MÜSAİD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen törende, eğitim hayatında başarı gösteren 300 öğrenciye başarı belgeleri ile altın ödülü verildi.

TÜRKİYE HEDEFİ GEÇECEK

2017 yılında tüm olumsuz koşullara rağmen ekonomide yüzde 4.4'lük bir büyüme hedefi koyduklarını hatırlatan Elvan, ''İnanıyorum ki, Türkiye 2017 yılında yüzde 4.4'ün üzerinde büyüme performansı gösterecektir. Buna sonuna kadar inanıyorum. Ekonomimiz beklentilerin üzerinde, yaşanan canlanma ile birlikte 2017 büyüme hedefimizin üzerinde bir performans göstereceğimizi ortaya koymaktadır. Bizim büyüme hedefimiz yüzde 4.4. Ben inanıyorum ki, MÜSİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız gibi girişimcilik yeteneği oldukça yüksek, yatırımcı ruhu yüksek olan bu altyapımız, bu kapasitemiz olduğu müddetçe Türkiye büyümeye devam edecektir'' dedi.

İŞSİZLİK VE ENFLASYON DÜŞECEK

Ekonomik alandaki göstergelerin iyiye gittiğini ifade eden Bakan Elvan, Türkiye'nin hiçbir şekilde sosyal ve ekonomik hedeflerini ertelemeyeceğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin tüm iç ve dış olumsuzluklara rağmen 2016 yılında yüzde 2.9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Elvan, ''Avrupa Birliği ortalaması yüzde 5.2'dir. Türkiye ekonomisinin kötü gittiğini söyleyen, aleyhine yazı yazanlar önce kendi ülkelerine baksınlar. Makro ekonomik göstergelerine baksınlar. Avrupa Birliği ortalamasında takibe düşen alacakların oranı yüzde 5.2. Bizde yüzde 3'ün biraz daha üzerinde. İşsizlik oranımız bir miktar yüksek ama, bu aydan itibaren işsizlik ve enflasyon oranında bir düşme eğilimi başlıyor'' diye konuştu.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Enflasyon
  • Ekonomi
  • Finans

Sayfa Yükleniyor...