Türkiye'nin en büyük barajı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Ermenek Hidroelektrik Santrali (HES), Başbakan Erdoğan tarafından telekonferans yoluyla hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük barajı

Ermenek'teki Hidroelektrik Santrali önünde düzenlenen törende konuşan üstlenici firma olan BM Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kuyumcu, barajın 800 milyon avroya mal olduğunu belirtti.

Ermenek Barajı'nın yükseklik bakımından Türkiye'nin birinci, Avrupa'nın 6. ve dünyanın 21. büyük barajı olma özelliğini taşıdığını ifade eden Kuyumcu, şunları kaydetti:

''Burada ulaşım çok zor. Bütün mesai arkadaşlarımız fedakarca çalıştı. Gövde 599 günde tamamlandı. Hiçbir ölümlü iş kazası yaşanmadı. Bu inşaat Türkiye'de neler yapılabileceğinin en güzel örneği. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu baraj, sayesinde Silifke ve Mut'ta Ermenek suyundan kaynaklanan zararları önleyecektir.''

Barajın gövde yüksekliğinin 88 metre olduğunu dile getiren Kuyumcu, baraj inşaatıyla birlikte Ermenek'e de 200 yataklı kız öğrenci yurdu, 550 hektar alanın ağaçlandırılması, 100 yataklı misafirhane gibi yatırımların kazandırıldığını kaydetti.

Karaman Valisi Fatih Şahin de barajın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Barajın Türkiye'nin en yüksek barajı olduğunu anlatan Şahin, ''Barajın yöreye çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yapımı bitmeden Ermenek'in çehresini değiştirmiştir. Enerji üretiminin yanında Ermenek yöresinin turizmine çok büyük destek sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca burada su sporları ve balıkçılıkta gelişecektir'' dedi.

Konuşmaların ardından Ermenek HES Barajı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından telekonferans yoluyla hizmete açıldı.

Törene, AK Parti Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplam kurulu gücü 309 megavat olan santral, yılda 1 milyar 187 milyon kilovatsaat elektrik üretim kapasitesinde inşaa edildi.

Sayfa Yükleniyor...