Türkiye'ye 275 milyon dolarlık enerji yatırımı

İstanbul merkezli bir enerji şirketi 2016'da tamamlanacak ve yaklaşık 300 megavat güç kapasiteli projeleri hayat geçirmek için 275 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Türkiye'ye 275 milyon dolarlık enerji yatırımı

İstanbul merkezli bir enerji şirketi 2016'da tamamlanacak ve yaklaşık 300 megavat güç kapasiteli projeleri hayat geçirmek için 275 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Yenilenebilir enerji alanında projeler geliştiren Humartaş Yapı ve Enerji şirketi, Türkiye elektrik üretim piyasasındaki avantajlar sayesinde daha fazla yabancı yatırımcıyı ülkeye getirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, lisanslı ve lisanssız rüzgar, hidro ve güneş enerjilerinden elektrik üretimini kapsayan projeleri geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri de veren şirket, santrallerin anahtar teslim kurulum ve işletmelerini yatırımcılar ile ortak inisiyatif alarak gerçekleştiriyor.

Firmanın Genel Müdürü Cihad Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı yatırımcıların, daralan Avrupa pazarına karşın yenilenebilir enerji alanında teşvikler ve geniş fırsatlar sunan Türkiye pazarına yöneldiklerini belirtti. Hollanda, Almanya ve İngiltere merkezli yatırım fonları ve üretim avantajını elinde bulunduran Çin’li firmalarla ortak projeler yürüttüklerini dile getiren Terzioğlu, geçen yıl yaklaşık 275 milyon dolarlık yatırımla 300 megavat güç kapasiteli projeler geliştirdiklerini ve bunların 2016 yılı sonuna kadar hayat bulmasını planladıklarını kaydetti.

Ülkedeki projelere Avrupa ülkeleri merkezli özel sermaye fonlarının (Private Equity Fund) ve enerji yatırım fonlarının ilgi gösterdiklerini dile getiren Terzioğlu,güneş enerjisi projelerinde de panel üreticilerinin fon sağladığını söyledi.

Terzioğlu, bu yatırımın Afyonkarahisar, Kırşehir, Karaman, Malatya, Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yer alan projelere yönelik olduğunu belirterek, "Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki eşsiz potansiyelinin bir göstergesi olarak, Karaman’dan Diyarbakır’a, Afyonkarahisar’dan Bitlis’e geniş bir yelpazede yer alan enerji projelerimize Avrupa’lı yatırımcıların ilgisi yoğun" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...