TÜSİAD yeni anayasa için adresi gösterdi

TÜSİAD Başkanı Boyner, referandum tartışmalarına girmeyeceklerini belirterek, yeni anayasanın temsil gücü yüksek bir parlamentoda yapılması gerektiğini söyledi.

TÜSİAD yeni anayasa için adresi gösterdi

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Avrupa iş dünyası zirvesi için gittiği Brüksel'de anayasa değişikliği ve eksen kayması tartışmalarıyla ilgili mesajlar verdi.

Boyner, "Referandum süreci başlamıştır. Bu konuda söyleyecek başka bir sözümüz yok. Yeni anayasaya ihtiyaç var; bu anayasanın da siyasi parti ve seçim barajının değiştiği temsil gücü yüksek bir parlamentoda yapılması gerekiyor" dedi.

Getirilen önerilerde temel hak ve özgürlükler konusunda önemli ilerlemeler olduğunu da söyleyen Boyner, yürütmenin yargıya etkisi üzerinde eleştirileri olduğunu hatırlattı.

TÜSİAD Başkanı, eksen kayması tartışmalarına ilişkin olarak, "Türkiye'nin bölgesel güç olması noktasından kendimizi çıkartmak zorundayız. 3-4 sene öncesine kadar başka bir vizyon konuşuyorduk. Bu eksen kayması noktasına indirgendi burdan çıkmamız lazım" dedi.

Çin gibi otoriter kapitalist modellere özenilmemesi gerektiğini vurgulayan Boyner, Türkiye'nin iç sorunlarının büyük bölümünün çözümünün de Avrupa Birliği'nde olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'la da görüşen Boyner, Türkiye'nin önüne sürekli siyasi engellerin çıkartılmasından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...